Týden hokeje v Havířově

Celostátní akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej se odehrála také na havířovském zimním stadionu. Desítky dětí se vžily do role hokejistů a na jeden den si vyzkoušely, co vše tento sport obnáší.

Banner

Nábor se v Havířově konal podruhé v řadě, a také letos sklidil úspěch. „Přišlo celkem 61 dětí, které si vyzkoušely, jaké to je být na jeden den hokejistou. O děti se postarali trenéři naší mládeže,“ představuje akci sekretář klubu a trenér mládeže Robin Pavlas s tím, že takový počet dětí je na Havířov opravdu velké číslo.

Středeční odpoledne bylo věnováno ukázce tréninků na suchu i na ledě a dalším věcem spojených s chodem hokejového klubu.

„Nejdříve probíhala registrace, při které děti obdržely dárek, reprezentační dres a sladkost. Následně jsme jim pustili krátké náborové video, ve kterém se ukázal například David Pastrňák, Honza Maruna a další hráči. Dětem jsme ukázali výstroj a hráčskou kabinu, poté se odebraly společně s trenéry do tělocvičny, kde si vyzkoušely suchou přípravu. Rodičům jsme zatím vysvětlili vše potřebné, a pak už následoval trénink na ledě,“ říká Pavlas.

Zájem o hokej v Havířově roste

Ten si také pochvaloval, že v loňském roce získali díky této náborové akci do nejmladších ročníků nové hokejové naděje. „Loni byl pro nás důležitý ročník 2011, 2012 a 2013, díky této akci se do každého ročníku přidalo a už zůstalo šest až sedm dětí, což je hodně,“ těší se ze zájmu.

Kolik z těchto dětí se nakonec přihlásí do havířovské přípravky, se ukáže až časem. „Rodiče byli osloveni trenéry přípravky, byli seznámeni s vizí klubu, jeho chodem, časy tréninků a dalšími organizačními věcmi a dále se uvidí, kolik z nich se skutečně zapojí,“ vysvětluje Pavlas.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havířově najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "