Týden hokeje v Blansku

Týden hokeje v Blansku

V pátek 27. 9. 2019 od 16:30 se na zimním stadionu v Blansku konala pod záštitou Českého hokeje náborová akce "Pojď hrát hokej". Při této akci se nově zaregistrovalo 11 dětí.

Banner

Pro děti byla připravena ukázka krátkého tréninku a minihokeje, kterou jim předvedli hráči 2. a 3. třídy (ročník 2011 a 2012). Následně si děti mohly formou her vyzkoušet základní hokejové dovednosti. V průběhu dvouhodinové akce si zájemci nejen zabruslili, ale měli možnost se seznámit s celým hokejovým prostředím. Prohlédli si zázemí krásného moderního zimního stadionu v Blansku.

Rodiče byli informováni o trénincích přípravky hokejového klubu HC Rytíři Blansko. Děti měly možnost vyzkoušet si hráčské vybavení a vyfotit se. Děti si od nás odnesly kromě dárečků spoustu zážitků a nových zkušeností.

Rodičům jsme ukázali hokejovou výstroj a představili klub HC Rytíři Blansko včetně historie blanenského hokeje. Vysvětlili jsme rodičům finanční stránku hokeje a uvedli na pravou míru, že hokej není finančně tak náročný, jak si často lidé myslí.

Na konci celé akce jsme se společně vyfotili. Děti, co již jsou v našem klubu, se těší na nové kamarády. Ti, co nedorazili, nemusí zoufat. Již v lednu 2020 proběhne další, celkově už sedmá akce "Pojď hrát hokej".

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Blansku najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."