Týden hokeje v Ústí nad Labem

Týden hokeje v Ústí nad Labem

V úterý 22. 11. se na ústeckém zimním stadionu konala opět akce Pojď hrát hokej. Tuto náborovou akci zajišťuje Český hokej v rámci projektu Týden hokeje, který se tento týden koná po celé České republice. V Ústí nad Labem se na ledě sešlo 25 malých účastníků a vyzkoušeli si první krůčky na bruslích.

Banner

Po úvodním seznámení a online vyplnění registračního formuláře Pojď hrát hokej čekal na děti a rodiče rozdílný program. Rodiče měli na programu prezentaci s trenéry týkající se ledního hokeje, kde se dozvěděli veškeré potřebné informace pro začínající hokejisty a mohli se případně na cokoliv zeptat. Děti se odebraly s trenéry na „rozcvičku“, kde si vyzkoušely střelbu na branku, soutěže, závody a další hry.

Po absolvování tohoto programu se děti s pomocí rodičů připravily na hlavní část programu na ledě. Děti byly rozdělené podle dovedností, jelikož některé byly na bruslích úplně poprvé, a začínaly tak ještě s hrazdičkou kvůli stabilitě. Naopak plno dětí už zvládlo bruslit velmi dobře. Na ledě si postupně vyzkoušely základy bruslení, projíždění slalomu nebo střelbu na branku. Vše probíhalo zábavnou formou a děti byly vtaženy do děje tréninku. V jedné třetině hřiště se také konal ukázkový trénink minihokeje. Zde byly k vidění hokejové dovednosti hráčů ze 3. třídy, kteří se už hokeji věnují delší dobu. Na závěr tréninku proběhla fotografie všech účastníků společně s trenéry.

Akci nám zhodnotil šéftrenér Michal Kváš: „Myslím si, že se nám akce znovu vydařila. Vše proběhlo hladce, bez problému a hlavně jsme rádi, že rodiče s dětmi dorazili a měli zájem si vyzkoušet lední hokej. Na dětech bylo vidět, že je to na ledě baví, a to je asi to nejdůležitější. Věřím, že plno z nich přijde na tréninky hokejové základny a budou s hokejem pokračovat“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Ústí nad Labem najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“