Týden hokeje s HC Smíchov 1913

Týden hokeje s HC Smíchov 1913

V úterý 21. ledna 2020 se na Nikolajce konal osmý ročník Týdne hokeje, během kterého mají ti nejmenší možnost vyzkoušet si hokejový trénink, zjistit, co obnáší být hokejistou a třeba se jím i stát. Tato akce, kterou pořádá Český hokej, se těší stále rostoucí oblibě; zatímco na první tuto akci v září 2016 přišlo jen deset kluků, tentokrát jsme na ledě přivítali 32 kluků a holek, což je v našem klubu zatím nejvyšší číslo.

Banner

Začátek hvězdné kariéry?

Týden hokeje, který probíhá v rámci projektu Pojď hrát hokej dvakrát za rok, je celorepubliková náborová akce určená pro kluky a holky od čtyř do osmi let. Pokud bylo potřeba, půjčili jsme jim veškerou potřebnou výstroj. Někteří už byli zdatní bruslaři, jiní se na zamrzlou vodu postavili poprvé v životě. Někteří z nich to dokonce ani neměli v plánu, ale následovali příkladu starších sourozenců nebo kamarádů a brusle si nakonec také obuli.

Zatím se samozřejmě nejednalo o žádný vrcholový trénink – na pořadu byla hlavně zábava, hry, závody a soutěže. I když si to teď ale možná neumíte představit, ani dnešní reprezentanti či hráči NHL na tom ve čtyřech letech nebyli lépe. Možná jsme tak zrovna včera přivedli k hokeji budoucí olympijské vítěze!

Není ranky, není branky...

Program pro děti pokračoval i po sundání bruslí. Každý hráč dostal hokejku a mohl si vyzkoušet slalom, přihrávky a střely. Nejdůležitější to bylo samozřejmě u branky, protože téměř každý chce dávat góly. A proč jenom „téměř“ každý? Někdo přece musí všechny ty střely pochytat!

Vše důležité i pro rodiče

Celá akce není určená jen pro děti, ale také pro jejich rodiče. Na začátku pro ně proto byla připravená prezentace, během které jim předseda a šéftrenér oddílu Mgr. Michal Gandalovič podal základní informace o tom, co všechno je k hokeji potřeba. Během celého odpoledne se samozřejmě všichni mohli obracet na naše trenéry a hráče, kteří se podíleli na organizaci.

Nábor po celý rok

I když se tato náborová akce koná zase až v září, s hokejem u nás můžete začít kdykoliv. Veškeré potřebné informace najdete na našem webu nebo nás můžete kontaktovat na telefonním čísle 739 544 005 či e-mailové adrese hokej@hcsmichov.cz. Stejně tak můžete novinky o klubu sledovat na našem Facebooku.

Rádi vás uvidíme!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Smíchově najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.