Týden hokeje v Bruntálu

Týden hokeje v Bruntálu

Co provést s volným čtvrtečním odpolednem? Pro bruntálské děti ve věku od 4 do 8 let byl program jasný. Dne 23. 1. 2020 se na zimním stadionu v Bruntále konala od 17 hodin akce s názvem Pojď hrát hokej, pořádaná HC Bruntál ve spolupráci s Českým hokejem.

Banner

Při registraci obdržel každý účastník krásný hokejový dres, omalovánku s hokejovou tématikou a náramek. Poté následovala „suchá rozcvička“, při které se děti zahřály a připravily na velké sportovní výkony. Mezitím byl rodičům představen klub HC Bruntál a byli informováni o právě probíhající akci, která je součástí Týdne hokeje. Po rozcvičce se děti připravily na led, přičemž účastníkům bez potřebného vybavení bylo vše zapůjčeno.

První krůčky přišlo pod dohledem zkušených trenérů udělat sedmnáct nových dětí. Prvotní strach z neznáma rychle nahradilo nadšení z objevování světa ledního hokeje, navíc pod širým nebem. Pro spoustu dětí to byla první bruslařská zkušenost, ale díky chráničům, helmám a zkušeným trenérům si domů odnesly jen spoustu pozitivních zážitků, nikoliv modřiny. Nejmenší děti se seznamovaly se základy bruslení formou různých her, starší již zkusily bruslení s hokejkami. Rodiče nadšeně fandili a povzbuzovali své ratolesti při jejich hokejové premiéře.

V průběhu mohli všichni sledovat pravé hokejové utkání v podání přípravky HC Bruntál. Doufáme, že se trénink všem moc líbil a věříme, že se velká většina účastníků brzy přidá k našim banditům.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bruntálu najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“