Týden hokeje v Šumperku

Týden hokeje v Šumperku

V úterý 21. 1. 2020 se na šumperském zimním stadionu od 17.00 uskutečnila další náborová akce v rámci Týdne hokeje. Akce se zúčastnilo 13 nově příchozích dětí, z toho 12 chlapců a 1 dívka, a to ve věku od 4 do 9 let.

Banner

Po registraci si mohli všichni zúčastnění prohlédnout za doprovodu pracovníků klubu útroby zimního stadionu a šatny. Poté následovala prezentace, která proběhla v restauraci. Na prezentaci přišel osobně i starosta města p. Spurný, který jménem města přivítal zúčastněné a podal základní informace ohledně plánované rekonstrukce zimního stadionu. Prezentaci vedl Radomír Čížek, který má v klubu HK MD Šumperk na starosti program Školička bruslení.

Po prezentaci se šly děti převléct do šaten za asistence žáků a juniorů klubu a zhruba v 17.45 začal program na ledě. Děti byly rozděleny do dvou výkonnostních skupin. Na ledě byli přítomni tři trenéři HK MD Šumperk, přičemž jeden měl na starosti již bruslící děti a dva se snažili naučit základy bruslení úplné začátečníky, s čímž jim pomáhali mladí šumperští hokejisté. Paralelně s programem pro nově příchozí probíhal v jednom krajním pásmu ukázkový trénink 3. a 4. třídy a modelové utkání v minihokeji pod vedením čtvrtého trenéra klubu.

V cca 18.20 proběhlo společné focení, po kterém ještě mohly děti zůstat na ledě, přičemž rodiče během toho dostali další informace ohledně programu Školička bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“