Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

Již tradičně patřilo sobotní dopoledne 25. 1. 2020 na zimním stadionu v Žamberku náborové akci malých hokejistů v rámci akce Českého hokeje – Týden hokeje. SK Žamberk, z. s. tuto akci pořádal již posedmé. Náboru se tentokrát zúčastnilo 18 dětí.

Banner

Děti ze Žamberecka byly jedny z mála, které zažily tuto akci pod širým nebem. Vše bylo zahájeno jako obvykle registrací, při které byli zúčastnění seznámeni s programem a děti obdržely drobné dárky, včetně toho nejzajímavějšího – hokejového dresu národního týmu, na který jim děvčata z realizačního týmu napsala jejich jména. Děti si mohly vybrat, zda dají přednost bílému, či červenému.

Pro malé účastníky byl připraven program plný her. Děti si vyzkoušely „suchou přípravu“ venku přímo mezi hromadami sněhu. Byla pro ně připravena překážková dráha nebo slalom s míčkem a střelba s tenisákem.

Mezitím měli rodiče možnost seznámit se prostřednictvím prezentace nejen s hokejovým oddílem SK Žamberk, ale i s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu.

Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním nutné výzbroje, aby mohly vyrazit na ledovou plochu a vyzkoušet si bruslení a lední hokej v praxi. Kluziště bylo rozděleno na tři části. Na jedné byla pro nováčky připravena stanoviště, na kterých za pomoci trenérů plnili různé úkoly. Další část byla připravena pro „žambereckou přípravku“, kde probíhala ukázka tréninku a modelového utkání v minihokeji. Třetí část patřila střelbě na brankáře.

Sobotní dopoledne bylo ukončeno jako obvykle společnou fotografií všech zúčastněných „malých hokejistů“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“