Týden hokeje v Náchodě

Týden hokeje v Náchodě

V úterý dne 21. 1. 2020 se od 16 hodin na zimním stadionu v Náchodě uskutečnila náborová akce Českého hokeje „Pojď hrát hokej“ v rámci celorepublikové akce Týden hokeje. Příprava na tuto akci začala propagací v základních a mateřských školách, výlepem plakátů na nástěnkách a propagací v médiích.

Banner

Akce v Náchodě přivedla na zimní stadion přes 20 dětí v doprovodu svých rodičů. Rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj jejich dětí.

Dětem byla zapůjčena potřebná hokejová výstroj pro bezpečné bruslení na ledě a s pomocí rodičů a trenérů HC Náchod byly děti ustrojeny a uvedeny na ledovou plochu, kde proběhl připravený program formou soutěží a her. Aktivity na ledě probíhaly pod taktovkou zkušených trenérů a několika pomocníků z řad hráčů mládežnických kategorií. Na konci celé akce proběhlo společné fotografování.

Na ledě též proběhla ukázka tréninku minihokeje nejmladších hráčů HC Náchod. V rámci akce proběhla i prezentace ledního hokeje a podpory ze strany Českého hokeje. O příjemnou atmosféru na zimním stadionu se postarali dobrovolníci z řad členů HC Náchod, kteří pomáhali při registraci, mixování hudby, zapůjčení potřebné výzbroje a předávání drobných dárků pro nejmenší děti. Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo dárek v podobě reprezentačního dresu.

Na nové hráče se budeme těšit na pravidelné školičce bruslení, která probíhá každou sobotu od 8:00 hodin na našem zimním stadionu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náchodě najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“