Týden hokeje v Benešově

Týden hokeje v Benešově

Ve středu 20. 9. 2017 HC LEV Benešov ve spolupráci s ČSLH pořádal již druhý ročník akce Týden hokeje. Projekt má za cíl přivést malé děti k hokeji, ukázat jim, co vše obnáší stát na bruslích, jaké je to být v kolektivu sportovců a celkově se seznámit se správným sportem, jakým hokej bezpochyby je.

Banner

Malé těkající oči sledují trenéry klubu. Ti vítají rodiče a jejich ratolesti na stadionu, představují klub, jeho vizi a hokej obecně. Děti už netrpělivě poposedávají, těší se na ledovou plochu.

Konečně se dočkaly a míří do šatny ke svému prvnímu hokejovému ustrojení. Helmy, brusle, ale i rukavice či hokejky dostaly děti zapůjčeny. Rodiče a činovníci klubu pomáhají se zavazováním bruslí, úpravou výstrojí a posledním povzbuzením.

Na ledě v jedné třetině probíhá modelový trénink třetí třídy. Noví odvážlivci poprvé vstupují na led, někteří nesměle, někteří neohroženě, výsledek je však pro ně (ne)příjemným zjištěním. Na ledě to klouže. Na některých je vidět, že už mají své odbrusleno, ale všichni se baví a mají úsměv na tváři.

S bruslením dětem pomáhali kromě trenérů také děti. Hokejisti a hokejistka mladších žáků HC LEV Benešov se svědomitě vrhli do vysvětlování techniky bruslení. Ač se sami stále učí, vžili se do trenérské pozice a s malými klopýtajícími ratolestmi bruslili a prováděli různá zábavná cvičení.

Nakonec jsme přivítali pětadvacet dětí, kterým jsme ukázali správný sport - hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benešově najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."