Týden hokeje v Nejdku

Týden hokeje v Nejdku

Dne 22. 1. 2020 proběhla ve spolupráci s Českým hokejem na zimním stadionu v Nejdku náborová akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej.

Banner

V rámci přípravy na tuto událost provádí hokejový klub Rebel město Nejdek dopolední zábavná cvičení na ledě s dětmi z mateřských a základních škol. Při této příležitosti byla propagována akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej a dětem zde spolu se sladkou odměnou byly předány pozvánky na zimní stadion. Děti ze základních škol v rozmezí 1. – 3. tříd byly osloveny v rámci hodin tělesné výchovy. Trenér s každou třídou provedl hodinu tělocviku plnou her a různých dovedností a následně seznámil všechny s pořádanou akcí a předal pozvánky. Všechny školy a školky jsme ozdobili plakáty a v rámci třídních schůzek byli osloveni také rodiče dětí.

Manuál pro přípravu náboru nám poskytl velmi solidní návod, a tak akce probíhala plynule a bez větších nesnází. Na registraci se nám zapsalo celkem 17 dětí. Všechny tyto děti jsme provedli zimním stadionem, seznámili je s hokejovou výstrojí a výzbrojí a nakonec nastoupily na led.

Vzhledem k tomu, že se jednalo převážně o nebruslící děti, náplní této části dne bylo pouze seznámení s ledovou plochou a jednoduché hry. Po celou dobu náboru probíhaly současně na vyhrazených částech ledové plochy tréninky mužstev HC Rebel město Nejdek. Tréninky byly modelovány tak, aby obsahovaly ukázky nácviku dovedností, zábavné hry na ledě a předvedení minihokeje.

Akce Pojď hrát hokej nám pomohla posunout naše možnosti náborovat další děti a jistě se jí budeme chtít účastnit i v dalších termínech.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nejdku najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “