Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

Dne 20. září od 15.30 probíhala na zimním stadionu v Českém Krumlově akce v rámci projektu Pojď hrát hokej. Tento projekt zaštítěný Českým svazem ledního hokeje umožnuje hokejovým klubům v rámci společné kampaně uskutečnit náborové akce cílené nejen na získání nových adeptů, ale sloužící také k větší propagaci, informovanosti a popularizaci ledního hokeje.

Banner

Klub HC Slavoj díky materiální podpoře ze strany ČSLH, včetně propagačních materiálů, propagoval akci Týden hokeje na zimním stadionu v Českém Krumlově, na svých webových stránkách, na facebookovém profilu. Dále klub využil placené reklamy na veškerých veřejných výlepových plochách, v areálech škol a školek v Českém Krumlově a blízkém okolí.

Díky již dva roky běžícímu programu Výuka bruslení zdarma do škol a školek, kterého se každý rok účastní přes 500 dětí ze základních a mateřských škol z katastru Českého Krumlova v rámci tělesné a předškolní pohybové výuky, dotyčné školy a školky umožnily propagovat akci Týden hokeje na svých webových stránkách.

Akce Týden hokeje se v Českém Krumlově zúčastnilo celkem asi 40 dětí, přičemž 30 z nich se do projektu Pojď hrát hokej přihlásilo a zároveň se následně přihlásilo do hokejového oddílu HC Slavoj Český Krumlov z.s. Vedle dětí se akce samozřejmě účastnili jejich rodiče a prarodiče.

Většina dětí se zaregistrovala i do projektu Pojď hrát hokej

Na organizaci a aktivitách na ledě i mimo něj se podílelo celkem 12 trenérů a dva členové klubu HC Slavoj, zároveň byl rodičům a dětem předveden ukázkový trénink a hra dětí ročníku narození 2010 pod vedením trenérů. Po úvodním zápisu a vyplnění požadovaných dotazníků, včetně předání dárků a dresů, byl rodičům představen klub a jeho prostory. Následně pomocníci pomohli rodičům obléci dětem brusle a helmy, z části zapůjčené klubem, a předat děti trenérům na led.

Zde byl pro děti připravený program, kde si zkusily někteří své první kroky na ledě, zahrály si hry, někteří si už i zabruslily. Program na ledě trval hodinu. Poté, co si rodiče prohlédli své ratolesti a nechali je na chvilku pod dozorem trenérů a trenérky, jim byl v rámci propagace představen klub, jeho vedení, zázemí klubu a společně i s prezentací pak také lední hokej jako sport.

Rodiče se zajímali nejen o financování a podporu, ale také o veškeré aktivity klubu i mimo herní a bruslařskou sezonu. Byli seznámeni s možnostmi letních klubových kempů a táborů od nejmenších dětí až po žákovské ročníky. Zajímala je hlavně časová náročnost a míra jejich aktivního zapojení.

Akci klub hodnotí velice pozitivně. Týden hokeje v Českém Krumlově byl ukončen v 17.30. Děti a rodiče odcházeli, alespoň dle rozhovorů s některými, velice spokojeni, děkovali za přístup klubu a samozřejmě za dárky. HC Slavoj je rád, že téměř 80 % z nich, se stalo novými členy oddílu a potažmo členy ČSLH.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“