Týden hokeje v Brně na Technice

Týden hokeje v Brně na Technice

Ve středu 25. 9. 2019 se v klubu VSK Technika Hokej Brno uskutečnila náborová akce "Pojď hrát hokej", která je každoročně ve dvou termínech pořádána pod záštitou a propagací Českého hokeje.

Banner

Od 15.00 se začal vestibul HHDM plnit dětmi s rodiči, kteří se na základě kampaně rozhodli vyzkoušet lední hokej. Po úvodní registraci do projektu obdrželo každé dítko reprezentační dres ČR a drobné dárky z projektu Pojď hrát hokej od Českého hokeje.

Celkem se akce zúčastnilo 20 zaregistrovaných kluků a holek. Přímo u registračního místa si děti za pomocí rodičů a asistentů vyplnily své jméno na dres, který obdržely u prezentace.

Před samotným bruslením na ledě proběhla v novém sportovním fitcentru klubu akce pro rodiče a děti, kde byl prezentován lední hokej jako výborný sport pro děti a také systém výchovy a práce s nejmenšími hokejisty v klubu. Zájemcům bylo na velkoformátové projekci promítnuto video z činnosti klubu při výchově nejmenších hokejistů.

V 16.00 děti spolu s trenéry a staršími hráči od nás z klubu vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový vzorový trénink přípravky ročníku 2013, ve zbylých dvou třetinách se na několika stanovištích věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej. Všechny děti si vyzkoušely bruslení kolem kuželů, hru na rybičky a rybáře, ti zdatnější si dokonce zahráli na části plochy hokej s trenéry, míčkem a pukem.

Vyčleněných 45 minut uběhlo jako voda. Všechny děti a trenéři se shromáždili ke společné fotografii a potom probíhala v prostorách mezi střídačkami improvizovaná beseda rodičů s trenéry, kteří odpovídali na zvědavé otázky všech příchozích zájemců.

Náborová akce organizovaná Českým hokejem se pozitivně podepisuje na počtu malých hokejistů. „Zvedají se počty dětí u nás v klubu, hokej na Technice se dostává v Brně více do povědomí i lidem, kteří se s hokejem nedostanou tak často do kontaktu. V našem klubu jde výrazně poznat nárůst dětí v nejnižších ročnících, což se následně odráží v tom, že jsme již druhou sezonu schopni hrát žákovskou ligu ve všech čtyřech ročnících,“ dodává na závěr akce "Pojď hrát hokej" předseda klubu Pavel Kubica.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v brněnské Technice najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“