Týden hokeje v Třemošné

Týden hokeje v Třemošné

Dne 26. 9. 2019 se HC Meteor Třemošná zúčastnil akce Pojď hrát hokej, která je součástí Týdne hokeje pořádaného Českým hokejem.

Banner

Od 16:30 začali první zájemci přicházet na náš zimní stadion v Třemošné. U vstupu rodiče obdrželi prvotní informace, informační brožury a děti dostaly ihned při příchodu papírovou přilbu Meteoru Třemošná, gumový náramek a placku s logem Českého hokeje.

Po krátkém zdržení u recepce byli rodiče dále nasměrováni do šatny, ve které probíhala registrace. Rodiče vyplňovali formuláře a děti se těšily ze svého dresu. Dále pokračovalo putování po zimním stadionu cestou kolem skladu, kde jsme těm, kteří potřebovali půjčit brusle, helmu nebo rukavice, zapůjčili naše vybavení. Ti, kteří byli vybaveni na program dostatečně, pokračovali do šaten, které byly nováčkům k dispozici.

Od 16:45 byl připraven pro děti program v tělocvičně, kde si děti vyzkoušely pod dohledem trenérů zábavné hry. Zatímco se děti bavily v tělocvičně, rodiče byli informováni krátkou prezentací v salónku restaurace. Poté jsme s rodiči obešli zimní stadion, zhlédli trénink naší základny, podívali se do zázemí našich šaten, prohlédli si klubové venkovní hřiště a střelnici, nahlédli jsme do posilovny a nakonec jsme zavítali do tělocvičny, kde děti právě „trénovaly“.

Dále již následoval program na ledě, kde v jedné třetině probíhal ukázkový trénink našich druháčků. Ve zbylých dvou třetinách probíhalo první seznámení s ledovou plochou našich nováčků. Děti si zahrály na veverky, povozily se na ledě, vyzkoušely si překážkovou dráhu a vyzkoušely si, jaké to je dát branku. Také jsme se podívali, jak už umí hrát hokej "velcí kluci".

Po závěrečné fotce odcházela většina dětí nadšena, rodiče zase seznámeni s prostředím a informacemi. Za kolektiv pořadatelů této akce jsme byli rovněž spokojeni. Akce proběhla hladce, děti se bavily a my se již teď těšíme na další shledání s našimi nováčky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třemošné najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“