Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

Úterní odpoledne patřilo na zimním stadionu Ludvíka Koška v Turnově tradiční celorepublikové akci Týden hokeje. Její pomyslné brány se otevřely o půl páté odpoledne.

Banner

Akce s názvem "Pojď hrát hokej" se za přispění Českého hokeje konala v Turnově již posedmé. Organizátoři akce s napětím čekali, zda-li navážou na předchozí úspěšné nábory. Jakmile nastala hodina H, bylo jasné, že i letos si cestu mezi mantinely našel krásný počet nových nadějí. Celkem registrací prošlo 26 dětí ve věku 4 - 8 let.

Po úvodním seznámení, vyplnění registračního formuláře a předání dárků čekal děti a rodiče rozdílný program. Rodiče měli na programu prezentaci týkající se ledního hokeje, kde se dozvěděli potřebné informace pro začínající hokejisty. Zatímco děti se odebraly s trenéry na obhlídku zázemí zimního stadionu a prohlídku rolby. Jako součást doprovodného programu si trenéři připravili pro děti i rozcvičku a hry před vstupem na led.

Po absolvování tohoto programu se děti s pomocí rodičů a trenérů připravily na hlavní část programu – na hrátky na ledě. Děti byly rozdělené podle dovedností. Některé okusily své první krůčky na ledě, plno dětí však už zvládlo bruslit velmi dobře. Na ledě si postupně vyzkoušely základy bruslení, projíždění slalomu nebo střelbu na branku. Vše probíhalo zábavnou formou tak, aby děti byly vtaženy do děje tréninku.

Na závěr akce se všechny děti s trenéry vyfotily a s úsměvem na tváři opouštěly zimní stadion.

Z hodnocení akce předsedy klubu, pana Vladimíra Jágra, nelze vyčíst nic jiného než spokojenost: "Myslím, že se akce vydařila. Jsme rádi, že rodiče s dětmi dorazili a měli zájem si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou. Na dětech bylo vidět, že je to na ledě baví. Věřím, že stejné nadšení, jaké jsme viděli dnes, budeme nacházet i nadále a děti se hokejových tréninků budou účastnit i v budoucnu".

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."