Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Na zimních stadionech po celé zemi se v minulých dnech uskutečnil jubilejní desátý Týden hokeje, ve Zlíně se oblíbená akce konala v sobotu 29. ledna v dopoledních hodinách. Na ledovou plochu PSG arény zavítala v doprovodu svých rodičů šedesátka dětí.

Banner

Trenéři mládeže si pro mladé návštěvníky připravili řadu zajímavých a hravých aktivit na ledě, na své si tak přišli úplní začátečníci i zkušenější bruslaři. Dětem se věnovali také mladí hokejisté – brankářskou výstroj oblékli dva druháci, zájemci si tak na ně mohli zastřílet. S aktivitami dále pomáhalo několik deváťáků.

„Atmosféra v hale byla velmi pohodová a zábavná. Přišlo hodně dětí a mezi nimi dost úplných nováčků. Početnou skupinu tvořila také děvčata. Je super, že si přišla bruslení a hokej vyzkoušet,“ těší trenéra mládeže Petra Žáka. Na PSG arénu dopoledne dorazil také klubový maskot Beran, ten vzbudil u kluků a holek velkou pozornost. Děti se s ním často fotily nebo dováděly.

„Týden hokeje se u nás ve Zlíně vydařil, poděkování patří nejen všem organizátorům, ale především rodičům a dětem. Jsme rádi, že je o náš sport ve městě zájem, a budeme se těšit na každého, kdo se rozhodne pokračovat a chodit k nám na školu bruslení,“ doplňuje Žák.

Kromě představení hokeje veřejnosti a zájemcům je smyslem akce Týden hokeje také snaha co nejvíce finančně ulehčit rodičům sportovní začátky jejich ratolestí. Každé dítě, které se na akci přihlásilo do projektu Pojď hrát hokej a klub ho následně zaregistruje do Českého hokeje, získá poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“