Týden hokeje v SKMB Boskovice

Týden hokeje v SKMB Boskovice

V úterý 25. 1. 2022 se v rámci akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej konal na zimním stadionu v Boskovicích nábor mladých hokejistů a hokejistek.

Banner

Český hokej pořádá náborové akce známé jako Týden hokeje – Pojď hrát hokej. Jedná se o sérii sportovních akcí pro děti ve věku 4 až 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj. Rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Pro účastníky byly připraveny drobné dárky s hokejovou tématikou.

V úterý 25. ledna 2022 pořádal na zimním stadionu v Boskovicích náborovou akci hokejový klub SKMB Boskovice z.s. Na této pestré a zábavné akci se zaregistrovalo dvacet jedna nových zájemců o lední hokej, včetně několika dívek. Maminky našich "vlčat" byly dětem i rodičům prvními průvodkyněmi touto akcí. U prezentace maminky vysvětlily, jak naložit s registračním formulářem a obdarovaly děti malými dárky od sponzorů náborové akce a něčím sladkým, aby děti měly na ledě dostatek energie pro své první hokejové krůčky. Největší radost dětem udělalo zapůjčení reprezentačního dresu, ve kterém se pak proháněly na ledě.

Po registraci šly děti na led za trenéry a rodiče si poslechli v klubovně krátkou prezentaci, jejíž součástí bylo náborové video Českého hokeje.

Prezentace poskytla rodičům také informace o možnostech, jak získat první výstroj mladého hokejisty. Důležitou součástí bylo seznámení s úlohou Českého hokeje a filozofií našeho hokejového klubu, stejně jako seznámení s organizační strukturou klubu a lidmi, kteří se o jejich děti budou starat. Rodiče se dozvěděli také něco o dlouhé historii klubu, který má stále velmi úspěšný "A" tým mužů. Jak je již zmíněno v jednom ze sloganů klubu, od přípravky až do "Ačka".

Zatím co rodiče pečlivě poslouchali, jejich ratolesti se proháněly pod dohledem zkušených trenérů na ledové ploše. Na vyhrazené části kluziště předváděla rodičům i dětem své umění nejmladší "vlčata" z SKMB Boskovice z hokejové přípravky, která si po krátkém tréninku zahrála minihokej. Na závěr se všichni zúčastnění společně vyfotili.

A co vzkazují "Vlčata" případným spoluhráčům, kteří se teprve na lední hokej chystají?
Pojďte mezi nás, najdete tu spoustu kamarádů, kteří vás provedou prvními krůčky a mnohdy zůstanou kamarády na celý život. Budete hrát nejen hokej, naši trenéři pro vás přichystají plno zábavných aktivit včetně letního kempu. Nemusíte hrát jenom hokej, společně s Českým hokejem podporujeme komplexní sportovní přípravu a snažíme se spolupracovat s ostatními sportovními oddíly.

A proč by mělo vaše dítě hrát hokej?
Protože získá pořádnou kondičku, naučí se vítězit i prohrávat, padat a vstávat, což jsou dovednosti, které jsou důležité v celém životě. Naučí se bojovat s trémou a zjistí, že je součástí kolektivu, ve kterém se neobejde bez pomoci svých kamarádů spoluhráčů!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Boskovicích najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“