Týden hokeje v Olomouci

Týden hokeje v Olomouci

Vůbec poprvé se celorepubliková akce Týden hokeje a projekt Pojď hrát hokej uskutečnil v Olomouci. Během nedělního dopoledne se dveře olomouckého zimního stadionu otevřely těm dětem, které si chtěly vyzkoušet první krůčky na ledě nebo rovnou trénink pod vedením trenérů hanáckého klubu. Během několika hodin se rodiče dozvěděli spoustu informací o projektu, ale také o HC Olomouc a děti si vyzkoušely, jaké to je být hokejistou.

Banner

Už před devátou ráno se u registračního místa u vstupu do olomouckého zimního stadionu začali scházet první zájemci o přihlášku do projektu Pojď hrát hokej na podporu Českého hokeje. Dětem se věnovalo hned několik trenérů i členů vedení klubu, kteří rodičům při příchodu pomohli s vyplněním přihlášky a doplněním údajů k výstroji pro děti. Dětem pak předali hokejové dresy.

Budoucí hokejisté a hokejistky se pak za doprovodu rodičů a dorostenců, kteří během nedělního dopoledne pomáhali s organizací, přesunuli do kabin, kde se převlékli do výstroje a někteří vůbec poprvé nazuli brusle.

Rodičům pak byly odprezentovány informace o projektu Pojď hrát hokej nebo olomouckém klubu. Chvíli před desátou hodinou se pak na ledě sešla přípravka s trenéry, kteří přivítali možné budoucí spoluhráče.

O pár minut později už byl led plný dětí. Celkem 29 dětem se věnovali trenéři Martin Streit, Milan Liptaj, Aleš Kubáň, Tomáš Pospíšil, Martin Pěcha a řada dalších. Asistovali dorostenci a s technickými věcmi či registrací pomáhali zkušení trenéři Kamil Přecechtěl nebo Richard Brančík.

Zatímco některé děti dělaly na bruslích teprve první krůčky, jiné si už s trenéry zahrály několik her a to, co umí, převedla také přípravka. Nutno podotknout, že akce, která se na olomouckém ledě konala vůbec poprvé, sklidila velký úspěch nejen mezi rodiči, ale také, a to hlavně, mezi dětmi.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Olomouci najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“