Týden hokeje v Moravských Budějovicích

Týden hokeje v Moravských Budějovicích

Dne 27. 1. 2022 se na zimním stadionu v Moravských Budějovicích uskutečnila druhá akce letošní sezóny Pojď hrát hokej, která má opět za úkol přivést děti k lednímu hokeji, seznámit je s ním, přilákat je k němu a začít ho hrát.

Banner

Samotná náborová akce začala již v 15:30 hodin prezentací, kdy se postupně dostavilo v doprovodu rodičů a rodinných příslušníků 16 nových zájemců. Všichni byli z řad dětí ročníků 2013 až 2017 ze škol a školek našeho města a jeho blízkého mikroregionu, kde jsme se aktivně snažili celou akci propagovat formou plakátů a reklamy.

Po registraci a předání upomínkových předmětů začala po 15:45 krátká prezentace, kde jsme spolu s trenérem žáků Petrem Kolečkářem opět představili celou koncepci projektu, fungování našeho klubu a celkové podmínky na našem zimním stadionu. Rodiče spolu s dětmi byli pozváni do zázemí. Ukázali jsme jim prostory šaten A týmu a ostatních kategorií mladších žáků, starších žáků a 3. a 4. třídy.

Po návratu do šaten děti absolvovaly přibližně hodinu ledu, kde za pomoci našich trenérů i mladších žáků okusily bruslení s hokejkou i bez hokejky a některé z nich vůbec první hokejové krůčky. Vše jsme opět prováděli formou zábavy a hry s velkou mírou motivace. Na ledě nám s prezentací pomohli i hráči žákovských kategorií, za což jim patří veliký dík.

Asi po 60 minutách byla celá akce na ledě ukončena. Zajistili jsme z akce společné foto. Zároveň pak byly vedeny pohovory s rodiči a následná domluva na účasti dítek na možných tréninkových jednotkách buď v bruslařské škole pod DDM Budík Moravské Budějovice, který zaštiťuje bruslení dětí útlého věku, a nebo pro některé již na tréninku v nejmladší kategorii ročníku 2013+.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Moravských Budějovicích najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.