Týden hokeje v Klatovech

Týden hokeje v Klatovech

V sobotu 27. ledna 2018 proběhlo na zimním stadionu v Klatovech již čtvrté kolo náborové akce Týden hokej, kterou pod záštitou ČSLH pořádá HC Klatovy.

Banner

Ve čtvrtém kole akce Týden hokej bylo zaregistrováno 41 děti. Po předchozích zkušenostech organizátoři ponechali celé akci komornější průběh, děti a rodiče zůstali společně ve třech skupinách, které podle harmonogramu „rotovaly“ po připravených stanovištích.

I tentokrát byla v rámci statické části připravena působivá prezentace ledního hokeje, prvky letní přípravy včetně nácviku střelby na suchu a v dynamické části výuka bruslení a ukázka mini hokeje na ledové ploše. Celý program, který se konal pod záštitou Českého svazu ledního hokeje, zahájil prezident klubu Václav Šimek a poté všechny přítomné přivítal starosta města Rudolf Salvetr.

Oživením byla i přítomnost klatovských odchovanců a současných prvoligových hráčů Plzně, a to Michala Moravčíka a Lukáše Kaňáka, kteří se posléze věnovali i dětem na ledě. Rodičům bylo umožněno, aby po celou dobu byli v bezprostřední blízkosti dětí včetně dynamické části výuky bruslení na ledové ploše, kde se dětem věnovala celá řada zkušených trenérů. Došlo i na pády a slzičky, ale ty nezastřely nadšení budoucích bruslařů a snad i malých hokejistů. Velmi dobře zorganizovanou a po všech stránkách kvalitně zajištěnou akci zakončilo společné fotografování dětí, rodičů a trenérů.

Klub děkuje všem pedagogům a ředitelům mateřských a základních škol za pomoc při propagaci. Především děkuje všem rodičům, prarodičům a všem příbuzným z doprovodu za to, že obětovali svůj čas a přišli prožít první krůčky malých adeptů hokeje. Teď jim zbývá jenom jediné, vytrvat a vést své děti k tomuto nádhernému sportu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Klatovech najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“