Týden hokeje v Benešově

Týden hokeje v Benešově

V úterý 22. 11. v pět hodin odpoledne se už poněkolikáté sešel hokejový potěr na zimním stadionu v Benešově. Na akci pořádnou Českým hokejem dorazilo celkem 16 dětí v doprovodu rodičů a dalších příbuzných.

Banner

Kluci a holky ve věku pět až osm let se usadili na připravených židlích před velkou obrazovkou s puštěnou prezentací Pojď hrát hokej. Ještě předtím se pomocí rodičů zaregistrovali a pak už si listovali v připravených číslech časopisu xHOCKEY, ve kterých si prohlíželi obrázky slavných hokejistů z NHL. Někteří byli schopní poznat nejen Davida Pastrňáka, ale i Connora McDavida a další hokejové superhvězdy.

Po krátkém úvodu, v němž došlo na představení vedení klubu HC Lev Benešov, se malí budoucí hokejisté seznámili s chodem klubu a také s připravenou hokejovou výstrojí. Mnozí například díky starším sourozencům už vše znali, ale našli se i tací, pro které „lokty“, „holeně“ a další částí výstroje byly novinkou.

Po přednášce, která trvala asi půl hodiny, odešli všichni do šaten, kde si nejdříve vypůjčili výstroj, a pak už (někteří úplně poprvé) vyrazili za doprovodu trenérů na led. Pro zkušenější bruslaře byly připraveny různé hry, úplní začátečníci se teprve seznamovali s tím, jaké to je, když stojí na bruslích.

Dětem se po celou dobu věnovali nejen trenéři, ale i hokejisté z klubu HC LEV Benešov z kategorií mladších a starších žáků.

Na závěr si všichni udělali společnou fotografii a těšili se na první skutečný „trénink“ náboru.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benešově najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “