Týden hokeje ve Žďáru nad Sázavou

Týden hokeje ve Žďáru nad Sázavou

V úterý 22. 11. 2022 proběhla na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou akce Týdne hokeje Pojď hrát hokej. Akce začínala od 16:00 registrací nových zájemců, o kterou se postarali pomocníci z řad rodičů a trenérů.

Banner

Na akci dorazilo 27 dětí, o které se nejprve mimo led postarali trenéři náboru a přípravky. Děti si vyzkoušely pohybové hry mimo led a rodiče mezitím byli informování o klubových náborech a trénincích hlavním trenérem náboru Lubošem Nevěčným a trenérem přípravky Lukášem Burešem.

Od 18:00 začal ukázkový trénink na ledě, kde byly děti rozděleny do 5 skupin. Na starost je mělo 7 trenérů, 3 pomocníci z řad mládežnických hráčů a také 2 hráči A týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Lukáš Jícha a Václav Macek).

Na konci děti viděly ukázku minihokeje v podání hráčů ročníku 2015. Po závěrečném společném focení vyrazily děti s rodiči domů obdarovány hokejovou lahví a plakátem národního týmu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Žďáru nad Sázavou najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."