Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Ve čtvrtek vpodvečer 23. září 2021 se konala, poprvé po nouzovém stavu, akce Pojď hrát hokej. Trenéři HC Frýdek-Místek přichystali akci, která se koná pod záštitou Českého hokeje v rámci Týdne hokeje.

Banner

Jde o velmi úspěšnou náborovou akci, která pomáhá získat nové děti pro hokejovou přípravku a jejich rodiče seznamuje s klubem, s hokejem jako sportem i s činností přípravky HC ve Frýdku-Místku.

K registraci se tentokrát sešlo 32 nových zájemců o lední hokej. Už při zápisu u vstupu do haly Polárky všechny děti dokazovaly, že vědí, proč přišly. Na malém hřišti si na suchu zahrály zápas na malé branky. Dozorující trenérky a trenéři zápal hodnotili slovy, že takové nasazení, bojovnost a urputnost už dlouho neviděli.

Vedoucí trenér přípravky Pavel Palát všechny přítomné seznámil s tím, jak pracuje hokejová přípravka ve Frýdku-Místku, kdy probíhají pravidelné tréninky a jakou výstroj jim může klub zapůjčit. S přibývajícím počtem děvčat v ledním hokeji se řešila otázka, jakou mají dívky hokejovou budoucnost, s kým budou hrát a proti komu.

Rodiče se pak v diskusi dotazovali na obvyklé otázky: Od kolika let hrají děti pravidelnou soutěž a zápasy? Kolik přihlášených dětí vydrží u hokeje? Jak je to s organizací přípravky, když najednou trénují čtyři ročníky?

Ostatní trenéři mezitím připravovali ledovou plochu k následným praktickým ukázkám hokeje a k tomu, aby si každý z nově příchozích mohl vyzkoušet to, na co zatím stačí a co ho baví.

Byla k dispozici tato stanoviště:
- malý hokej
- jízda s oporou
- hra na lišku
- rybáři a rybičky
- chytání hada
- nahrávky míče v jízdě
- zvedání míče z ledu
- bouchání do nafukovacího balonku hokejkou
- jízda a střelba na opravdového brankáře

Následovalo společné fotografování a potom si ještě děti mohly zadovádět na ledě.

Novinkou této akce byla tentokrát i možnost účastnit se následně šedesátiminutového tréninku hokejové přípravky první třídy. Využily toho hlavně děti, které už měly dřívější zkušenosti s bruslením.

Účastníci byli za dobré výkony odměněni sladkou odměnou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "