Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Za krásného podzimního dne se ve čtvrtek 23. 9. 2021 uskutečnila na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm sportovní akce s názvem Týden hokeje. Tuto skvělou příležitost vyzkoušet si, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít 21 dětí, z toho 3 děti, které již byly registrovány na předchozích akcích.

Banner

Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program na ledě i mimo něj, kde si na několika stanovištích vyzkoušely honičku s trenérem ve vytyčeném prostoru, poskakování na atletickém žebříku, házení na koš a střelbu tenisákem na branku.

Rodiče mezitím zhlédli zajímavou video prezentaci, ve které jim byl představen lední hokej. Byli také seznámeni s aktivitami, které pořádáme pro děti v klubu, např. soustředění ve Švédsku, přátelské utkání proti zahraničním týmům a podobně. Dále měli možnost prohlédnout si součásti výstroje, které děti při hokeji využívají. Na závěr prezentace byly rodičům zodpovězeny všechny jejich otázky.

Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj a za pomoci organizátorů se převlékly a šly na led.

Během programu byl na ledové ploše prezentován trénink kategorie 3. třídy pod vedením hlavního trenéra Michala Štědrého.

Na ledové ploše bylo pro děti připraveno několik stanovišť. Začátek programu byl věnován abecedě bruslení. Poté měly děti možnost vyzkoušet si různá stanoviště, a to například sbírání a vybíjení trenéra pěnovými balóny, střelbu na bránu, házení do basketbalového koše či honičku s pěnovým obuškem. Na všech stanovištích si děti za pomoci asistentů a trenérů ověřily a zdokonalovaly své bruslařské umění a dovednosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“