Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje ve Vsetíně

V pondělí 21. listopadu měly všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. Valašský hokejový klub ve spolupráci s Českým hokejem uspořádal v KAPKA resortu ve Lhotě u Vsetína akci v rámci Týdne hokeje. Kromě zážitku v podobě prvních krůčků na ledě si každé dítě navíc s sebou domů odneslo zajímavý hokejový dárek v podobě plakátu národního týmu nebo stylové sportovní lahve.

Banner

Sbírání kostiček s motivy zvířat nebo lapání bublin. A to vše s bruslemi na nohou. I tak vypadala náborová akce v rámci Týdne hokeje. Do KAPKA resortu si v pondělí odpoledne v doprovodu rodičů našla cestu řada dětí, které si vyzkoušely své první krůčky na ledě. Věnovali se jim jak trenéři VHK, tak i hráč prvoligového A-týmu Jan Berger.

Náborová akce v rámci Týdne hokeje se v KAPKA resortu uskutečnila vůbec poprvé v historii. Tentokrát multifunkční zařízení, které otevřelo letos na podzim, navštívilo dvanáct dětí v doprovodu rodičů. Společně s trenéry a hráči A-týmu pak hrály nejrůznější hry, aby si osvojily pevné stání na bruslích. „Pozvali jsme předškolní a školní děti, abychom se společně učili bruslit a přivedli je k pohybu a k hokeji. Nejprve jsme děti zaregistrovali přes systém Pojď hrát hokej. Rodičům jsme vysvětlili, nakolik je hokej finančně a pohybově náročný, respektive nenáročný, a o co nám v hokeji jde. To znamená, že nejde jen o hraní hokeje jako takového, ale také o aktivity mimo led. Chceme, aby děti byly všestranné,“ hodnotil úterní akci trenér Libor Forch, jenž má právě náborové aktivity v klubu na starosti.

Ačkoliv šlo hlavně o učení se pomocí her, hlavním zaměřením disciplín na stanovištích bylo zvládnout bruslit bez pomoci. Na jednom stanovišti mohly děti prohánět nafouknuté bubliny, na dalších sbírat kostičky s motivy zvířat či projíždět vyznačenou dráhu. Každý malý účastník zároveň dostal na památku drobné dárky v čele s hokejovým plakátem a sportovní lahví na pití.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vsetíně najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."