Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

V rámci Týdne hokeje, který pořádá Český hokej, byla na zimním stadionu ve Velké Bíteši pošesté uspořádána náborová akce Pojď hrát hokej. Dle předchozích zvyklostí se akce konala v pátek 27. 9. odpoledne a účast byla více než skvělá – zaregistrovalo se 15 nových malých hokejistů, včetně tří hokejistek.

Banner

Nejen pro děti, ale i pro rodiče byl připraven odpolední program, který byl vyšperkován účastí činovníků z hokejového svazu, včetně maskota zvaného PUK. Již u vchodu na účastníky čekala registrace, kde získali základní informace o náborové akci Pojď hrát hokej, jaké výhody přináší přihlášení do projektu, informace o průběhu akce apod. Děti obdržely první dárky a upomínkové předměty, a po vyplnění formuláře i dres hokejové reprezentace v bílé či červené barvě, na který si dopsaly své jméno.

Po povinné registraci se děti seznámily se základní hokejovou výstrojí, s oblékáním jim pomáhal náš asistent. A jelikož byla touha vyzkoušet si bruslení opravdu veliká, trošičku jsme průběh akce upravili a děti pustili na led již na začátku. Tady se jich ujali naši trenéři a asistenti, včetně hokejové osobnosti Rostislava Maleny, který náš klub navštívil na doporučení hokejového svazu.

Po chvilkovém seznámení dětí s ledovou plochou už byl nejvyšší čas předat nejdůležitější informace nejen o klubu také rodičům prostřednictvím prezentace. Zatímco se děti zcela ponořily do dění na ledě, rodiče jsme informovali o základní filosofii ledního hokeje, o fungování klubu HC Spartak Velká Bíteš a jeho nejbližších plánech. Získali tak informace nejen o klubu, ale i o hokejové výstroji, díky níž je hokej opravdu bezpečný sport, a díky podpoře Českého hokeje i finančně dostupný sport.

A teď zpět na led, kde probíhalo pro děti to nejdůležitější – zábava na bruslích. Pro některé z nich to byly vůbec první krůčky na ledě, proto jim jako podpora sloužily hrazdičky. Všechny pak absolvovaly s trenéry první trénink na ledě, který byl plný her a zábavy. K té přispěl i maskot PUK, ze kterého děti nedokázaly spustit oči. Na opačné straně kluziště probíhal trénink našich hokejových nadějí, aby si rodiče mohli udělat představu, jak tréninky u nás v klubu probíhají, včetně závěrečného minihokeje. Během sledování jim byly zodpovězeny veškeré dotazy, které je napadly.

Po více než hodinovém dovádění následovala společná fotografie a rozloučení se všemi zúčastněnými. Vzhledem k návštěvě svazových pracovníků jsme zajistili i několik rozhovorů, aby se mohli všichni dozvědět, jak to skutečně v našem klubu funguje. Jsme si jistí, že jsme nejen rodiče, ale především děti zaujali a že se budeme pravidelně potkávat na hokejových trénincích.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."