Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

V sobotu odpoledne zavítala do Svijanské arény stále oblíbenější akce Týden hokeje. Ta se v rámci projektu Pojď hrát hokej uskutečňuje po celé České republice a v Liberci se, jako už tradičně, těšila skutečně velkému zájmu. Spokojenost neskrýval ani Daniel Stehno, vedoucí trenér základny. "V našem skvělém zázemí Sport Parku Liberec to bylo velice příjemné odpoledne," glosoval.

Banner

Celá akce započala ve Svijanské aréně krátce po poledni. Příchozí děti musely nejprve být registrovány. Na místo jich dorazily desítky, a ledová plocha tak díky nim doslova ožila. Řada dítek pochopitelně v raném věku stála na bruslích vůbec poprvé, což ale nebyl vůbec žádný problém, stejně jako případná absence vybavení! Vedoucí trenér základny Daniel Stehno totiž ochotně zařídil jak vypůjčení samotných bruslí, tak i helmy.

Ještě před nástupem na led měli všichni zúčastnění šanci poznat liberecké zázemí, nicméně poté už se šlo na věc. V každé třetině ledové plochy si přišla na své daná kategorie. Ve středním pásmu našli prostor úplní začátečníci, kteří měli až doposud s bruslením naprosto minimální zkušenosti. Těchto dítek se s chutí chopily instruktorky a seznamovaly je se základními prvky pohybu po ledě. Na místě se navíc ochomýtal také náš maskot, jenž vtipnými kousky vytvořil na tvářích mnoho spokojených úsměvů!

K vidění už ovšem byly také nefalšované hokejové bitvy! Liberečtí druháčci si to totiž rozdali v minihokeji a diváci mohli sledovat velice zajímavou podívanou. Mladá tygřata si totiž nic nedarovala, zápolila o každý centimetr ledu a v neposlední řadě vstřelila také spoustu nádherných branek, za které by se s trochou nadsázky nemuseli stydět ani útočníci A-týmu.

Právě liberečtí hokejisté jsou navíc pro potenciální nástupce vzory. Vedle jmen jako Jaromír Jágr či David Pastrňák se totiž mezi idoly mladých hokejistů objevilo i několik Tygrů. V oblibě byl především Michal Bulíř, jenž je, jakožto liberecký odchovanec, velkým vzorem, stejně, jako například Dominik Lakatoš.

Ratolesti si také domů odnesly příjemný dárek. Každé dítko totiž obdrželo dres české hokejové reprezentace, ve kterém rovněž absolvovala už samotnou akci. Kromě toho také každý účastník, jenž byl zaregistrován do Českého hokeje, inkasoval poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup značkového hokejového vybavení od CCM! Na závěr povedeného odpoledne ještě přišlo na řadu tradiční focení, které za libereckým Týdnem hokeje učinilo symbolickou tečku.

DANIEL STEHNO SE OHLÍŽÍ ZA CELOU AKCÍ:

"Akce Pojď hrát hokej proběhla v dobré náladě a s úsměvem na rtech dětí i rodičů. Radost a dobrá nálada panovala už od samého začátku, což byla registrace. Po zaregistrování se účastníci přesunuli do prostor, kde probíhala prezentace a seznámení s akcí Pojď hrát hokej od Českého svazu ledního hokeje. Rodiče a jejich ratolesti byli seznámeni s organizací a zázemím TJ Bílých Tygrů Liberec a s důvody, proč se stát tygrem. Poté následoval ukázkový trénink na ledě, kde si děti mohly okusit, jak probíhá trénink těch nejmenších tygříků a jak pracuje trenérský tým základny TJ Bílí Tygři Liberec. Velký dík patří právě zmiňovaným trenérům, trenérkám a rodičům, kteří se do akce zapojili. Na akci se také prezentovala 2. třída TJ Bílých Tygrů Liberec, návštěvníci tedy mohli vidět ukázku minihokeje. Závěrem proběhlo společné fotografování a ukončení sportovního a velice příjemného odpoledne v našem skvělém zázemí Sport Parku Liberec."

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“