Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

V rámci akce Týden hokeje se uskutečnil jednorázový nábor pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej dne 23. ledna 2019 od 16.00 na zimním stadionu v Českém Krumlově. Tato akce, která se koná vždy dvakrát do roka, se za několik let své existence stala pro veřejnost již téměř samozřejmostí.

Banner

Akce proběhla ve stejném duchu jako v předchozích ročnících. Letos však pro klub HC Slavoj Český Krumlov s rekordní účastí 39 dětí. To ukazuje na fakt stoupající tendence, jak vnímá společnost tuto akci. V Českém Krumlově pozitivně přispívá i skutečnost, že paraelně s touto akcí zaštiťovanou Českým hokejem organizuje klub HC Slavoj Český Krumlov tzv. školku bruslení, která se v současné době stala téméř povinnou výukou bruslení pro všechny základní školy a mateřské školky, a to bezplatně. 

Školka bruslení, podporovaná MŠMT a městem Český Krumlov, tak společně s akcí Týden hokeje má zásadní přínost nárůstu hokejové základny v Českém Krumlově. I díky této školce, je pro klub snažší distribuovat informace o akci Pojď hrát hokej - Týden hokeje přímo k téměř 95 % dětí školkou a školou povinných v Českém Krumlově a jeho blízkém regionu. Na akci týden hokeje však dorazily také děti ze vzdálenějších částí bývalého okresu Český Krumlov, a to i z 50 km vzdálenosti. Pro tyto účastníky byla důležitá informace o konání akce získaná z rozhlasu a televizních spotů.

Akce týdne hokeje se v Českém Krumlově zúčastnilo celkem 18 členů a trenérů klubu HC Slavoj Český Krumlov. Prezentaci akce vedl Mgr. Karel Kašák, předseda a trenér oddílu, část na ledě pro děti organizoval Tomáš Ulman, hlavní trenér mládeže a zároveň trenér do malých klubů ČSLH. Na ledě se pohybovalo celkem 10 lidí z toho 8 trenérů a 2 pomocníci, členové klubu. V zázemí pak organizačně vypomáhalo 8 členů klubu, včetně Mgr. Karla Kašáka.
Během pořádání her a zábavy na ledě pro malé účastníky akce, proběhla v zázemí klubu prezentace pro rodiče, včetně videoprezentace. Následovala téměř 30 minutová debata s rodiči. 

Tato akce se z našeho pohledu, ve srovnání s ostatními, povedla zřejmě nejvíce. Je to dáno také zkušenostmi, které s pořádáním této akce máme každý rok větší, a hlavně i veřejnost už má nějaké povědomí, o čem celá akce je. Myslíme, že pro akci do budoucna (vedle minimálních úprav) je důležité hlavně její zachování až téměř ztradičnění. Pro nárůst hokejové a tím i sportující základny mládeže má tato akce obrovský přínos.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“