Týden hokeje v Neratovicích

Týden hokeje v Neratovicích

V rámci celostátní náborové akce Českého hokeje na podporu zájmu o hokej mezi nejmenšími se konal v minulém týdnu na neratovickém zimním stadionu Týden hokeje a ve čtvrtek 24. listopadu navíc ještě speciální akce pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče, při nichž měly děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek.

Banner

Pro děti byl nachystán zábavný program na ledě i mimo něj a rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Pro účastníky byly připraveny drobné dárky s hokejovou tématikou. Na akci si stačilo přinést jen brusle, helmu na kolo nebo lyže, a rukavice. Helmy i další výstroj bylo možné zapůjčit na místě.

Noví hokejisté a hokejistky přicházejí do HC Buldoci Neratovice celoročně. Každou sobotu a neděli se koná školička bruslení, kterou navštěvuje několik desítek dětí. Za doprovodu zkušených trenérů se učí první hokejové krůčky. Dále je o víkendech velký zájem o veřejné bruslení a v týdnu chodí na Zimní stadion Neratovice bruslit školy. Díky tomu má klub HC Buldoci Neratovice stále kde brát nové talenty a může dosahovat dalších úspěchů při výchově na ledě i mimo něj.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Neratovicích najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."