Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou pořádal ve spolupráci s ČSLH již čtvrtý nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let v rámci projektu Pojď hrát hokej. Akce s názvem Týden hokeje se uskutečnila v neděli 28. ledna 2018 na zimním stadionu.

Banner

Po přivítání dětí a rodičů bývalým hokejistou extraligového Kladna či Pardubic a současným sportovním ředitelem HK Josefem Zajícem, proběhlo zaregistrování účastníků, předání dárků a reprezentačních dresů. Následně děti odešly do kabin, aby se převlékly a pod vedením trenérů ochutnaly atletický trénink na suchu. V té době rodiče vstřebávali první informace o klubu, a co to vůbec znamená mít doma malého hokejistu. Získali tak zasvěcený přehled o rozsahu tréninků ledního hokeje, jeho náplni a osobitém pojetí v jednotlivých vývojových etapách dítěte.

Poté už nejmenší bruslaře čekala ledová plocha, kde si je převzalo sedm trenérů mládeže klubu. Koučové děti seznámili se základy bruslení, ukázali jim, jak probíhají tréninky na ledě a poté se rozeběhly různé zábavné hry spojené například se střelbou na branku. Během celého náboru se mohli rodiče podívat i na mladé hráče, kteří už minimálně rok trénují. Zaujaly je zejména pokroky hokejistů po roce tréninku a co vše na bruslích po relativně krátké době zvládnou.

Společné foto na závěr akce bylo vyvrcholením dětské radosti z prožitého nedělního dopoledne. Dětské úsměvy a emotivní vyprávění dětí, co vše se jim na ledě podařilo, je tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“