Týden hokeje v Kopřivnici

Týden hokeje v Kopřivnici

Dne 27. 9. 2019 v 15:15 hodin otevřel zimní stadion v Kopřivnici své brány všem novým zájemcům o hokejové dovednosti. Akce Pojď hrát hokej byla pořádána ve spolupráci s Českým hokejem a HC Kopřivnice a díky dobré propagaci se zúčastnil velký počet zájemců.

Banner

Zimní stadion zaplnily rodiny s dětmi a všichni se skvěle bavili jak na ledě, tak na tribunách či ve vestibulu. Rodiče získávali potřebné informace od lidí, kteří již s hokejem nějaké zkušenosti mají (například rodiče, jejichž děti již pravidelně docházejí do hokejové přípravky, či asistenti trenérů podávali všechny potřebné informace). Všichni si nadšeně sdělovali své zkušenosti a dojmy. Dotazů byla spousta – jde vidět, že zájem o hokej je v tomto regionu veliký. Proběhla také klubová videoprojekce a prezentace.

Již při vstupu vítal všechny děti kopřivnický maskot akce Pojď hrát hokej - Olaf. Všichni obdrželi také dárkové předměty od Českého hokeje (hokejové dresy národního týmu, ve kterých mohou kluci trénovat a který již mohli hrdě obléct, a náramek Českého hokeje).

Od 16:17 hodin byla ledová plocha k dispozici všem, kdo si chtěl vyzkoušet bruslení či hokej. Hlavní trenér přípravky HC Kopřivnice Marián Kacíř se společně se svými asistenty postaral o to, aby byla ledová plocha plně využita, a to pro ukázky hokejových dovedností hokejistů přípravky. Na druhé půlce se pak věnovali nově příchozím zájemcům. Společně s rodiči nebo pod vedením zkušených asistentů si tak děti mohly vyzkoušet své první hokejové krůčky. Velký dík patří hokejovému svazu za poskytnutí hokejové výbavy, ve které děti mohly bezpečně na led.

Na závěr se všichni společně vyfotili. Celkem se zaregistrovalo 20 dětí, což považujeme za skvělé. Všem děkujeme a těšíme se na další akci.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kopřivnici najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."