Týden hokeje v PZ Kladno

Týden hokeje v PZ Kladno

Bezmála šedesátka dětí zavítala v pondělí 24. ledna odpoledne na kladenský zimní stadion. Vzhledem ke stále nedokončené rekonstrukci 1. plochy zahajovala kladenská Pézetka Týden hokeje na 2. ploše zimního stadionu. Akci Pojď hrát hokej pořádal klub ve spolupráci s Českým hokejem již podesáté (účastní se projektu od úplného začátku). Patronem akce byl trenér juniorů PZ – olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa Martin Procházka.

Banner

Do projektu se zapsalo 40 nových dětí, které obdržely reprezentační dres a hokejovou láhev. Po registraci rodiče mohli dětem vypůjčit brusle a helmu. V šatně trenéři všechny seznámili s tím, jak vlastně vypadá hokejová výstroj.

Poté se děti přesunuly na 2. plochu, kde na ledě vystřídaly našeho nejslavnějšího odchovance Jaromíra Jágra. První krůčky na ledě děti zvládly bez velkých problémů. Jen ojediněle ukápla slzička, protože rodiče nemohli na střídačku a své ratolesti sledovali podél mantinelů nebo z ochozů. Na rozdíl od rodičů děti nemusely mít respirátory, proto všichni přítomní, včetně štábu hokejka.cz, viděli, že děti byly na ledě spokojené.

V závěru akce proběhlo nezbytné společné fotografování, pozdrav a čestné kolo vítězů. Zvítězili všichni, neboť v této době děti i rodiče neopustil zájem o sportování. Podle počtu dětí na ledě se hokejové Kladno (jak to Pézetkové, tak to Rytířské) nemusí bát nedostatku malých hokejistů a hokejistek. To je potěšující zpráva v roce, ve kterém Pézetka slaví 70. let od svého založení. Ale to už je téma na jiný článek...

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v HC PZ Kladno najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "