Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Celkově potřetí a podruhé v letošní hokejové sezoně proběhla ve Zlíně náborová akce Týden hokeje v rámci celorepublikového projektu s názvem Pojď hrát hokej. Chlapci a děvčata ve věku čtyř a osmi let si vyzkoušeli v prostorách PSG arény, jaké je to být hokejistou Aukro Berani Zlín. O trénink pro nejmenší byl ve Zlíně opět značný zájem, přišla bezmála stovka malých capartů, přesný počet se zastavil na čísle 89!

Banner

Necelá stovka dětí společně s rodiči prošla nejdříve registračním systémem, kde vyplnili nezbytné základní údaje na příslušných formulářích. Mladí hokejisté a hokejistky dostávali od hostesek při registraci dárky v podobě národních hokejových dresů, nálepek, odznaků a dalších suvenýrů. Program dále pokračoval prezentací ledního hokeje a klubu Aukro Berani Zlín v prostorách šatny v podání sportovního manažera Jiřího Šolce. Rodiče se detailně seznámili s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a rovněž například jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Poté se děti vydaly na ledovou plochu, kde na ně formou zábavy a her čekala řada stanovišť. Na ledě bylo s dětmi celkem osm trenérů, během dopoledne se přidali i hráči extraligového týmu Zlína Ondřej Veselý, Libor Kašík, Pavel Kubiš, David Šťastný a Tomáš Valenta. „Každá podobná akce pro děti, a především rodiče, je velmi prospěšná. Rodiče často neví, co dělat s dětmi ve volném čase. Při tomto úspěšném projektu si mohou vybrat, a především vyzkoušet lední hokej. Vítáme, že děti se chtějí věnovat sportu, neboť podmínky pro hokej máme ve Zlíně pro nejmenší caparty velmi dobré. Byla by škoda, je nevyužít,“ uvedl Ondřej Veselý, kapitán extraligového týmu mužů Aukro Berani Zlín.

„Vítáme, že děti se chtějí věnovat sportu, neboť podmínky pro hokej máme ve Zlíně pro nejmenší caparty velmi dobré. Byla by škoda, je nevyužít.“

Ondřej Veselý, kapitán extraligového týmu mužů Aukro Berani Zlín

„Akce splnila účel, zájem byl velký. Většina dětí si tady vyzkoušela poprvé hokejová cvičení, byla nadšená a zůstávala na ledě dlouho po skončení akce. Účast byla nadprůměrná a jsem skutečně rád, že rodiče ve Zlíně na hokej nezanevřeli a snaží se své děti přivést ke sportu,“ řekl Libor Kožík, marketingový manažer zlínského hokeje.

Na závěr vydařeného sobotního dopoledne proběhla závěrečná týmová fotografie všech dětí, trenérů a extraligových hokejistů. Týden hokeje ve Zlíně se vydařil i ve třetím pokračování na výbornou!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“