Týden hokeje v Rokycanech

Týden hokeje v Rokycanech

Dne 22. 9. 2018 proběhla na zimním stadionu v Rokycanech akce "Pojď hrát hokej", na níž se zaregistrovalo 24 nově příchozích dětí.

Banner

Propagace akce:

Celou akci jsme propagovali všemi pro nás dostupnými prostředky, plus jsme využili marketingovou propagaci zajišťovanou Českým hokejem. V našem regionu se nám naší aktivitou podařilo oslovit prakticky všechny mateřské a základní školy. Jednali jsme se zřizovateli, řediteli i učiteli v těchto školách. Prezentace byla zajištěna vyvěšením plakátů a náborových letáků na všech oslovených školách. Zástupci našeho klubu se pak zúčastnili v některých školách i schůzky rodičů, kde opět prezentovali hokej, náš sportovní klub a v neposlední řadě celý Týden hokeje pořádaný Českým hokejem.

Kontaktovali jsme i vedení města Rokycany. Na společném jednání se starostou Václavem Kočím a místostarostou pro sport Tomášem Radou jsme dohodli tuto prezentaci:
- Výlep plakátů na všech plochách města Rokycany
- Prezentace v Rokycanském deníku
- Prezentace na webu města Rokycan

Poslední cílová skupina byli naši známí podnikatelé, kteří umožnili vylepení plakátů ve svých provozovnách (obchody, kanceláře, restaurace apod.)

Průběh náboru:

Začátek akce jsme zvolili ve 14 hodin. První účastníci akce přišli již 30 minut před začátkem, poslední pak v 15:30. Již u vstupu na zimní stadión jsme přicházející oslovili, předali informace o průběhu akce a nasměrovali k místu pro registraci účastníků.

Po registraci pak naši pořadatelé doprovodili rodiče s dětmi do šatny. V šatně se jich ujali naši trenéři, kteří jim předvedli ukázku hokejové výstroje s odborným popisem jejích částí a pomáhali s oblečením dětí právě do hokejové výstroje (většinou tedy jen do bruslí a helem). Pro některé děti již toto byl velký zážitek. Dětem, které neměly vlastní vybavení, jsme zapůjčili brusle i helmy. Jednotliví trenéři následně děti doprovodili na led, kde se jim několik minut věnovali a následně je předali do péče našim starším žákům a dorostencům. Ukázalo se, že spojení našich hokejistů s malými dětmi bylo pro tyto začínající hokejisty velkým povzbuzením a věřím, že to bude mít velký význam pro jejich konečné rozhodnutí, zda začít sportovat – chodit na hokej.

Naši hokejisté-trenéři dětem pomáhali s prvními krůčky na ledě a pomáhali jim absolvovat připravené jednoduché hry. Každé dítě obdrželo při registraci hrací kartičku, na které jim byly označeny splněné úkoly. Děti to velice bavilo a po skončení celé akce si na recepci vyzvedly drobné odměny.

V jedné třetině jsme připravili pro děti ukázku minihokeje. Zde se prezentovali naši nejmenší, již registrovaní hokejisté druhé třídy.

Po cca 40 minutách jsme požádali rodiče, aby se přesunuli do prostor zimního stadionu, kde jsme prezentovali hokej jako sport, Český hokej jako řídící orgán a náš oddíl – jeho struktury, práci s dětmi, soutěže a úspěchy. Maminky našich dětí pro tuto příležitost připravily spoustu pečených sladkostí a další drobné občerstvení.

Počet zapsaných dětí: 24

Vzhledem k počtu dětí hodnotíme náborový den kladně. Akce se povedla, i když dětí přišlo tentokrát méně než v minulých letech.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rokycanech najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“