Týden hokeje v Litomyšli

Ve středu 25. 1. 2018 od 16:30 do 18:00 se na zimním stadionu v Litomyšli uskutečnila náborová akce Týdne hokeje konaná v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Za HC Litomyšl se této akce zúčastnili trenéři mládežnických kategorii v čele s šéftrenérem Stanislavem Mečiarem a někteří funkcionářů klubu.

Jelikož byla tato akce v Litomyšli zařazena mezi akce se zvýšenou medializací, klub přijel podpořit zástupce ČSLH, dorazil i maskot projektu Pojď hrát hokej a za slavné hokejové osobnosti akci navštívil Vladimír Martinec.

Nově příchozí zájemci o lední hokej nejprve ve vestibulu zimního stadionu vyplnili připravený přihlašovací formulář, na základě něhož obdržel každý účastník dres a drobné dárky, poté jim byly poskytnuty informace ohledně této akce a informace o hokejovém klubu v Litomyšli (časy a termíny tréninku pro nejmenší, finanční (ne)náročnost hokeje, možnost zapůjčení výstroje, kontakty na trenéry nejmenších), následně se děti ve skupinkách přesunuly do zázemí stadionu, kde si prohlédly kabiny.

Pak už se účastníci přemístili k ledové ploše, kde jim trenéři společně s hráči přípravky předvedli ukázkový trénink. Po této ukázce už jim rodiče obuli brusle, oblékli dres a všichni se pod vedením trenérů vrhli na ledovou plochu. Holky i kluci si vyzkoušeli většinou první krůčky v bruslích, někteří i bruslení s hokejkou i pukem. Poté se všichni společně vyfotili.

Tato akce se z pohledu klubu povedla, přišlo 24 dětí. Klub děkuje všem účastníkům, že se přišli podívat a přivedli své ratolesti. Všichni pořadatelé budou rádi, pokud tyto děti u hokeje zůstanou a pomohou vytvořit hokejové týmy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litomyšli najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“