Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

V pondělí 23. září se Kotlina už pošesté stala dějištěm akce Pojď hrát hokej, kterou v rámci Týdne hokeje pořádá klub ve spolupráci s Českým hokejem. Své první krůčky na ledě udělalo 14 dětí. Zvídavé pohledy a radost z pohybu kluků i holek vykouzlily úsměvy na tvářích nejen jejich rodičům, ale i trenérům. Některá dítka se nadšeně proháněla po ledové ploše ještě dlouho po konci oficiálního programu. Pevně věříme, že se se všemi budeme znovu potkávat.

Banner

Děti hned při registraci dostaly drobné dárečky. Na ruku si mohly navléknout náramek s logem projektu Pojď hrát hokej, k tomu si na památku odnesly omalovánky s hokejovou tématikou. Když si vybraly, jestli chtějí červený nebo bílý dres, tak utíkaly do kabiny, kde už na ně čekali trenéři.

Rodiče napsali svým dětem jména na dresy a pak se odebrali do VIP prostor na přednášku, na které se dozvěděli veškeré důležité informace. Jejich potomci se mezitím oblékli do dresů. „Jé, ty jsi brankář! A hele, já jsem taky brankář,“ smál se klučina, když zjistil, že má na dresu jedničku – číslo typické právě pro gólmany.

Pak už se všichni společně vydali rozcvičit. Děti měly za úkol v sérii různých cvičení přeskákat balanční podložky BOSU a na zemi položený provazový žebřík. Všichni si vedli skvěle včetně těch nejmenších. Po rozcvičce pomohli havlíčkobrodští dorostenci dětem do bruslí a do helem, aby mohly bezpečně vstříc prvním krůčkům na ledě.

Na něm trenéři učili malé šikuly formou her základy bruslení a pohybu na ledě. Dítka po chvilce dokázala mimo jiné sbírat míčky z ledu, sklouznout se pod lanem a následně vstát nebo lano přeskočit. Pak jim ještě zbyla síla fandit třeťákům, kteří sehráli modelový zápas. Nakonec se všichni společně vyfotili, aby jim vzpomínka na první hokejové krůčky zůstala nejen v paměti.

Děkujeme všem dětem a rodičům za účast, těšíme se na další setkání!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havlíčkově Brodě najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."