Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

Dne 24. 9. 2017 na zimním stadionu v Chotěboři proběhl druhá akce, která je podporována ČSLH, s názvem Týden hokeje. Akce byla určena pro děti ve věku 4-8 let. Cílem bylo přiblížit lední hokej dětem a rodičům. Akce se v Chotěboři zúčastnilo 16 dětí. Z toho 11 kluků a 5 dívek.

Banner

V 10:00 byla spuštěna registrace, kde rodiče děti přihlásili do projektu Pojď hrát hokej, obdrželi zde drobné dárky a dres národního týmu. Poté se všichni přesunuli do klubovny, kde jim byla promítnuta prezentace. Prezentace seznámila děti a jejich rodiče s hokejovou a brankářskou výstrojí, bylo puštěno oficiální video k projektu Pojď hrát hokej a video s tréninkem náboru.

Po ukončení prezentace se všichni přesunuli zpátky k ledové ploše. Na ledě byly děti rozděleny do skupin. Skupiny se po 8 minutách střídaly na jednotlivých stanovištích. Zde si děti zkoušely střelbu, techniku a nácvik bruslení, překonávaly opičí dráhu, zahrály hry Na babu a Mrazíka. Poslední páté stanoviště bylo pro děti, které ještě sami nebruslí a využívaly hrazdiček. O hladký průběh akce se postaralo celkem 11 trenérů a 6 organizačních pracovníků.

Na akci zavítal i vzácný host, kterým byl Milan Chalupa, bývalý vynikající hokejový reprezentant, v současné době jeden z regionálních trenérů ČSLH.

Celá akce byla zakončena společným fotem všech trenérů a dětí. Akce se velmi vydařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“