Týden hokeje ve Frýdlantu

Týden hokeje ve Frýdlantu

Úterý 22. ledna byl ten správný den na hokej.Jako již tradičně v druhé polovině ledna se na zimním stadionu ve Frýdlantu sešli tento den kluci a holky,kteří se v doprovodu svých rodičů rozhodli vyzkoušet si zábavu na bruslích.Očekávání od této akce jsou vždy velká neznámá. Kolik dětí dorazí? Co už budou umět na bruslích? A s jakými pocity budou odcházet?

Banner

Na frýdlantský zimní stadion dorazilo 11 kluků a jedna dívka, a proto se následně po ledové ploše prohánělo 11 bílých dresů a jeden červený. Pro většinu z nich to byl první opravdový hokejový dres, který je potěšil, moc jim slušel a navždy jim zůstane jako památka na tuto povedenou hokejovou akci.

Na ledě si děti vyzkoušely, jak to klouže a všichni trenéři byli překvapení, jak moc jsou na bruslích šikovné a ničeho se nebojí. V brance na ně čekal opravdový brankář, na kterého si mohly zastřílet, zadováděly si s gymnastickými kruhy a ty nejmenší se pro jistotu držely dětských hrazdiček.

Na konci celé akce jim frýdlantská hokejová přípravka předvedla opravdový hokejový zápas, do kterého se na závěr někteří účastníci akce i aktivně zapojili. O tom, že se celá akce vydařila, svědčily slzičky v očích nejmenšího účastníka celé akce, protože se mu z ledové plochy vůbec nechtělo.

Všem dětem, rodičům a trenérům, kteří se o děti na ledě starali, patří velký dík a rádi se s Vámi společně u ledu a na ledě zase setkáme.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdlantu najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “