Týden hokeje v Písku

Týden hokeje v Písku

Ve středu 22. ledna se na písecký zimní stadion vrátila oblíbená akce Týden hokeje, kterou spolu s Českým hokejem pořádal mezi píseckými mantinely místní hokejový klub IHC Králové Písek. První krůčky pod dohledem zkušených trenérů přišlo udělat 22 dětí.

Banner

Zábavné odpoledne začalo v útrobách stadionu po 16. hodině, kdy se naplno rozběhla registrace. U té dostaly všechny děti dárečky včetně reprezentačního dresu v designu organizace Český hokej.

Zatímco rodiče dostali během krátké prezentace důležité informace o klubu, náborech a dostupné výstroji, kterou do klubů dodává také hokejový svaz a lze si ji poměrně levně v klubu vypůjčit, děti si v kabině prohlížely a zkoušely hokejovou výstroj.

A pak už se šlo na led, kde trenéři připravili zábavné hry a dovednostní cviky. Ti, kteří stáli na bruslích poprvé, se pod dohledem koučů učili bruslit. O malé hokejisty se starali zkušení písečtí trenéři i starší zástupci hokejové mládeže.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Písku najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“