Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

Po roční odmlce uspořádal hokejový oddíl HC Spartak Velká Bíteš ve spolupráci s Českým hokejem náborovou akci Pojď hrát hokej. Na bítešský stadion zavítaly děti již poosmé, a i tentokrát jich dorazilo opravdu hodně. Do projektu se zaregistrovalo 17 nových hokejistů. Máme radost, že navzdory loňské sezoně, která byla dosti omezená, je mezi dětmi a rodiči zájem o bruslení.

Banner

Čtvrteční odpoledne na zimním stadionu probíhalo v duchu předchozích náborů. U vstupu na děti a jejich doprovod čekal zápis a vyplnění registračního formuláře. Během registrace získali rodiče informace o náborové akci Pojď hrát hokej, jejím průběhu, výhodách přihlášení se do projektu apod. Děti obdržely upomínkové předměty, např. hokejovou láhev s logem Pojď hrát hokej.

Poté následovalo to hlavní a nejzábavnější – program na ledě. Děti nazuly brusle, nasadily helmy a chrániče a vyrazily na led, kde na ně čekali trenéři. Pro některé z dětí to byly první krůčky na ledě, jiné se na bruslích pohybovaly zdatněji. Všechny děti se shromáždily okolo trenérů a společně absolvovaly svůj první „trénink“ plný her a zábavy. Na druhé straně hřiště probíhal ukázkový trénink starších dětí. Rodiče a děti tak mohli vidět, jakým směrem může pokračovat jejich hokejový vývoj.

Jakmile se děti na ledě „zabydlely“, rodiče se přemístili do jedné z kabin, kde pro ně byla připravena prezentace. Cílem této prezentace bylo předat rodičům důležité informace o ledním hokeji, o filosofii a podpoře Českého hokeje a také o fungování místního klubu HC Spartak Velká Bíteš. Rodiče se mj. dověděli, jakým směrem se ubírá výchova malých hokejistů, že je kladen důraz především na hru a všeobecný rozvoj dětí, jakým způsobem je zajištěna kvalita tréninků a odbornost trenérů. Že je hokej výborný sport pro rozvoj dítěte, že je také bezpečný a že díky podpoře Českého hokeje a klubu HC Spartak Velká Bíteš je i finančně dostupným sportem.

Po necelé hodince na ledě následovala společná fotka a rozloučení se všemi zúčastněnými. Věříme, že si všichni účastníci hokejové odpoledne užili a že se s dětmi budeme pravidelně potkávat v pondělí a ve čtvrtek na našich trénincích.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“