Týden hokeje v Kolíně

Týden hokeje v Kolíně

Již tradiční hokejovou akci pro nejmenší uspořádali ve spolupráci s Českým hokejem kolínští trenéři a funkcionáři. V úterý 25. ledna 2022 se na kolínský zimní stadion přišlo podívat zhruba 50 dětí, z toho bylo 14 úplně nových.

Banner

"Samotný program nebyl ovlivněn covidem, ale celá akce ano. Mnoho mateřských škol bylo v karanténách, takže hodně dětí nemohlo přijít. Kdyby taková situace nebyla, určitě by účast byla vyšší jako v předchozích letech," řekl hlavní organizátor akce – kolínský trenér Josef Hasil.

Právě on společně s dalšími sedmi trenéry, pomocníky a hráči SC Kolín dětem ukázal, jak vypadají tréninky náboru. Pro děti měl připraveny stanoviště, kde si mohly vyzkoušet střelbu na branku, podjíždění a přeskoky překážek, slalom s pukem nebo hru s molitanovými kostkami, míči apod. Začátečníci měli k dispozici hrazdičky.

Všechny děti si kromě zážitků odnesly také dárek v podobě láhve a klíčenky. Pro rodiče byla připravena prezentace ve VIP salónku kozlů, ve které se dozvěděli, co vše obnáší stát se malým hokejistou.

"Organizace celé akce proběhla v pořádku v souladu s aktuálně platnými vládními protiepidemickými opatřeními. Akci se nám podařilo zpropagovat jak na našem webu nebo Facebooku, tak na zápasech A-týmu, kde bylo přehráváno propagační video. Tradičně jsme plakáty vyvěsili v mateřských školách a na výlepových plochách. Jsem rád, že se akce i v této době mohla konat a doufám, že příště proběhne už za normálních okolností ve větším počtu," doplnil trenér Hasil, jak probíhala propagace celé akce.

Nezapomněl poděkovat všem svým spolupracovníkům, kteří se na uspořádání podíleli.

Nutno dodat, že všechny děti si trénink užily a už se těší na další shledání nejmenších kolínských hokejistů na trénincích náboru a školičkách bruslení, které na kolínském zimním stadionu probíhají pravidelně vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli. Termíny náboru najdete vždy aktuálně na webu www.sckolin.cz v sekci Rozpis ledu ZS. Tréninky náboru jsou označeny písmenem N.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kolíně najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“