Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 22. 1. 2016 od 15 hodin proběhlo v mládežnickém hokejovém oddíle TJ Lokomotiva Česká Třebová už šesté pokračování celostátního náborového projektu „Týden hokeje“. Očekávala se velká účast dětí, neboť naši školu bruslení navštěvuje přes padesát nových bruslínků.

Banner

Nakonec k registraci na akci dorazilo 40 dětí, kteří s rodiči zamířili na ZS na Skalce v České Třebové. Po registraci si účastníci odložili věci v připravených kabinách a pokračovali do klubovny stadiónu na oddílovou prezentaci. A protože informace z prezentace byly určeny spíše rodičům, odešli děti a trenéři na lehkou a zábavně vedenou rozcvičku. 

Po krátkém zahřátí se děti vrátily za rodiči do klubovny, kde právě skončila prezentace, ze které se rodiče dozvěděli základní informace o mládežnickém hokeji u nás v oddíle. Všichni se pak přesunuli na krátkou ukázku tréninku nejmenších hokejistů TJ Lokomotiva, kteří jsou výsledkem náboru z již proběhlých akcí týden hokeje. 

Malí hokejisté ukázali účastníkům letošní lednové akce, co se dá naučit za celou sezónu v našem oddíle. Po ukázce už děti přešly do kabin, aby si oblékly brusle, helmy a s úsměvem nekráčely, někdy trochu nejistým krokem, na ledovou plochu, kde na ně už čekalo devět trenérů s několika hráči starších žáků a dorostu našeho oddílu. 

Ti pak s novými účastníky na sedmi stanovištích zkoušeli různé jednoduché bruslení s překážkami. Na jednom ze stanovišť si děti zkusily zahrát hokej, na dalším si vystřelily na brankáře. Jiné stanoviště nabízelo koulení gymbalónu okolo sněhuláka, o kousek dál děti projížděly tunelem nebo krmily pohádkového draka barevnými míčky. 

Na závěr celé akce jsme uskutečnili společné foto a pak už jsme se s dětmi rozloučili hlasitým ahoj! Akce se dětem rozhodně líbila, o čemž svědčily úsměvy na jejich tvářích a spokojenost na tvářích jejich rodičů, kteří při odchodu ze stadionu poděkovali za akci s příjemnou atmosférou, což nás všechny potěšilo.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové u najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."