Týden hokeje v Českém Těšíně

Týden hokeje v Českém Těšíně

Pošesté se v celé České republice uskutečnila akce Pojď hrát hokej a ani českotěšínský zimní stadion nebyl dnes výjimkou. Na zimním stadionu se krátce po čtvrté hodině začali scházet rodiče s dětmi, které po vyplnění přihlášek získaly dres české reprezentace a mnoho dalších malých odměn, které pro ně nachystal nejenom svaz, ale také náš klub nebo klub HC Wolves Český Těšín, který v Českém Těšíně provozuje mužskou soutěž.

Banner

Děti se od registrace přesunuly do tělocvičny, kde byl pro ně připraven bohatý program pod vedením fitness trenérky, která děti seznámila formou hry se základy tréninku na suchu. Rodiče si v mezičase vyslechli zajímavé informace o činnosti klubu a o tom, jak to chodí, když se jejich dítě rozhodne stát se hokejistou.

Poté už se všechny již netrpělivé děti přesunuly na ledovou plochu, kde si pro ně trenéři a hráči HC Wolves připravili šest stanovišť (slalom, hod na koš, střelba na branku, přetahování lanem, opičí dráha). Úplně nejmenší děti pak měly vyhrazené svoje vlastní pásmo, kde se každému z nich věnovali starší žáci nebo junioři, kteří jim ochotně pomáhali s prvními krůčky na ledové ploše.

Na závěr proběhlo společné focení a děti s rodiči mohli pozorovat komentovaný trénink dětí ročníku 2009 a 2010, aby věděli, co všechno je na ledě čeká, pokud se rozhodnou stát se hokejistou. Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili, a budeme se těšit na mnoho dalších společných zážitků s novými dětmi!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Těšíně najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“