Týden hokeje v Chotěboři

V neděli ráno našlo cestu na chotěbořský stadion 34 nových hokejových nadějí. Úvodní slovo si vzal hlavní trenér náboru Tomáš Meloun společně s předsedou klubu Jaroslavem Ludvíkem. Přivítali všechny zúčastněné a hosty z řad Českého hokeje – mistry světa Tomáše Rolinka a Dušana Salfického.

Banner

Akce začala úderem 10:00 registrací u vstupní haly zdejší arény. Zde rodiče přihlásili děti do tohoto projektu nově online. Děti obdržely dárečky od Českého hokeje a malé sladkosti od klubu. Rodiče se následně přesunuli do videomístnosti klubu, kde jim byla promítnuta prezentace, která je seznámila s tímto projektem a s hokejovou hráčskou a brankářskou výstrojí. O děti se postaral hlavní trenér mládeže Jiří Mička. Společně s ostatními trenéry a dětmi absolvoval „suchou“ přípravu.

Po skončení prezentace se všichni přesunuli do kabin. Dětem pomohli trenéři se zavázáním bruslí a byly jim půjčeny dresy od Českého hokeje. Poté se šlo na led. Děti zde byly rozděleny do čtyř skupin, kdy se pravidelně střídaly na jednotlivých stanovištích. Všechny si mohly vyzkoušet techniku a nácvik bruslení, střelbu, překonávání opičí dráhy a také si zahrály různé hry. Uprostřed plochy byla udělaná bezpečná plocha pro úplné začátečníky. O průběh celé akce se postaralo celkem 9 trenérů a 10 organizačních pracovníků.

Na konci akce se děti společně s trenéry, legendami a maskotem Pukem vyfotily. Nejkrásnější na akci bylo vidět, že bruslení děti baví. Jejich úsměv na tváři byl k nezaplacení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“