Týden hokeje v Pelhřimově

Týden hokeje v Pelhřimově

Po bezmála osmi měsících se na pelhřimovském zimním stadionu opět konala akce Českého svazu ledního hokeje Týden hokeje, která je organizována v rámci projektu Pojď hrát hokej. Třetí pokračování celorepublikové kampaně přilákalo na ledovou plochu přes třicet bruslařů, kteří si tak alespoň na chvíli vyzkoušeli prvky hokejových tréninků, které by mohly aplikovat i v dalším pokračování mezi hokejovými mantinely.

Banner

Sotva skončil trénink pelhřimovské mládeže, první nedočkaví bruslaři už před pátou hodinou odpolední zkoušeli první krůčky na ledové ploše. Postupně pak byli rozdělení do čtyř skupin, kde si například vyzkoušeli střelbu na bránu, kotoule a různé zábavné hry. „V každé skupině se dětem věnovali čtyři kvalifikovaní pelhřimovští trenéři mládeže, kteří mají licencí. Začátečníci pak bruslili s hrazdičkou, kde se jim věnovala trenérka školy bruslení,“ doplnil trenér mládežnických celků a také A-týmu Jan Dvořák.

Celá akce tak měla podobné parametry jako ta lednová. Pestrý program pro děti na ledě i prezentace pro rodiče, kde trenéři vysvětlovali chod klubu a zapojení malých ratolestí mezi Lední Medvědy. Na jednotlivých stanovištích se pak o zájemce starali Martin Vysloužil, Rudolf Zukal, Dominik Kasalý, Jan Dvořák nebo Libor Bezděk.

Týden hokeje má v Pelhřimově úspěch

Ovšem oproti lednu si cestu na zimní stadion našlo přeci jen o několik zájemců méně. „Přisuzoval bych to tomu, že děti nedávno nastoupily do školy a všechny kroužky se teprve rozbíhají. Proto si myslím, že na lednové akci bude opět více dětí,“ doplnil Dvořák.

Tato akce zavítala na pelhřimovský stadion už začátkem tohoto kalendářního roku a dle Dvořáka nese své ovoce. „Z minulého Týdne hokeje se k Ledním Medvědům přihlásilo deset zájemců. Spousta dalších pak navštěvuje školu bruslení, kde se děti chtějí hlavně naučit bruslit. Uvidíme, jaká čísla budou po dnešní akci, každopádně někteří rodiče si už chodili pro výstroj,“ poznamenal Dvořák.

Kdo však nestihl tuto akci, nemusí zoufat. Zájemci o hokej totiž mají i jiné varianty. „Rodiče mohou sehnat kontakty na webových stránkách Ledních Medvědů. Najdou tam spojení na trenérku školy bruslení paní Olgu Šebestovou, na trenéra první a druhé třídy Libora Bezděka nebo na mě. Kontakty visí v sekci ,Realizační týmy´. Rodiče mohou kdykoli zavolat či sem rovnou s dětmi přijít. Nemusí mít s sebou vůbec nic, protože jim vše zapůjčíme,“ ujišťuje a na závěr poodkrývá i postupnou práci s těmi nejmenšími. „Děti začnou na škole bruslení, kdy před sebou v začátcích tlačí hrazdu. Časem se přesunou do skupiny, kde další děti umí už trochu bruslit a ve třetí pásmu už budou absolvovat trénink první a druhé třídy. Jdou tedy postupně, a když budou nadání, tak za rok za dva mohou hrát zápasy.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pelhřimově najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“