Týden hokeje v Kutné Hoře

Týden hokeje v Kutné Hoře

V neděli 29. září 2019 se v rámci „Týdne hokeje“ přišlo na kutnohorský zimní stadion podívat více než 20 dětí.

Banner

Celkem 14 dětí se zaregistrovalo do projektu „Pojď hrát hokej“ a odnesly si tak upomínkové předměty, jako třeba dětský hokejový dres se lvíčkem na prsou, odznaky a další drobnosti. Navíc mají možnost při registraci do Českého hokeje získat poukázku na hokejovou výstroj v hodnotě 1 500,- Kč.

Na ledě (i mimo něj) se dětem věnovali trenéři, počínaje školkou bruslení pana Kopeckého, až po trenéry mladších žáků. Na zimní stadion zavítal i maskot projektu „Pojď hrát hokej“ lvíček Ťuk. Pravda – nazývat dva a půl metrového maskota lvíčkem je možná trochu nepřesné, ale pro většinu dětí byl velkým lákadlem.

Na části ledové plochy se hrál minihokej, zbytek pak patřil nováčkům. Děti si vyzkoušely základy bruslení, střelbu na branku a různé hry. Rodiče měli možnost seznámit se s fungováním klubu a jeho zázemím. Všichni, kdo projevili zájem, měli možnost prohlédnout si například posilovnu, klubovnu nebo „suchou střelnici“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kutné Hoře najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“