Týden hokeje v Porubě

Týden hokeje v Porubě

V pondělí 24. ledna přivítal HC RT TORAX na svém stadionu v rámci akce „Týden hokeje“ téměř 30 dětí, nových hokejových nadějí. Cílem této pravidelné akce Týdne hokeje pořádané Českým hokejem je přiblížit nejrychlejší kolektivní sport jak malým dětem, tak jejich rodičům napříč celou naší republikou. HC RT TORAX, pro který je výchova mládeže jednou z priorit, připravil pro děti pestrý program.

Banner

Úvodem se všichni návštěvníci setkali se zástupcem žákovské kategorie Michalem Opatem, který rodičům přiblížil dětský hokejový svět, představil tým HC RT TORAX i objasnil režim tréninků pro nejmenší. V rámci prezentace došlo i na dotazy. Děti si mohly v tomto čase vyzkoušet kompletní výstroj nebo si v předsálí zastřílet s míčky na malou branku.

Děti z této části akce neodešly s prázdnou, každý obdržel hokejovou láhev a klíčenku s logy Českého hokeje.

Následovalo setkání na ledě a samozřejmě nemohlo proběhnout jinou formou než hrou.

Pod vedením trenérů Jiřího Trembáče, Ladislava Majkuse, Miroslava Kusého, Vladimíra Smyčka, Petra Trojana a Miroslava Bahníka, ale i hráče A-týmu HC RT TORAX Tomáše Gřeše, si děti vyzkoušely své bruslařské dovednosti. Pro mnohé z nich se jednalo o první krůčky na ledě. Postupně se naučily, jak se správně z ledu po pádu postavit a další potřebné úvodní cviky, ale hlavně poznaly, že učit se hrát hokej je prima zábava. Při následném zhlédnutí ukázkového minihokeje od svých starších kamarádů z přípravky viděly, co se vše postupně naučí a jaký správný sport hokej je.

Děti byly se stráveným podvečerem nadmíru spokojené. Na závěr akce obdržely hokejovou medaili a puk s logem HC RT TORAX. Všechny děti odcházely s odhodláním naplnit svůj sen – Být velkým malým hokejistou!

HC RT TORAX trénuje děti od cca 4 let, mladší dle dohody. Tréninky probíhají v podvečerních hodinách. Všichni si mohou po předchozí domluvě s trenéry zapůjčit zdarma hokejovou výstroj. Rodiče se tak nemusí ani obávat, že by tréninky nedokázali skloubit se svými pracovními povinnostmi, ani že by museli kupovat výstroj s rizikem, že kdyby dítě hokej omrzel, zůstane doma bez využití.

Na webových stránkách si zájemci mohou dále souhrnně přečíst režim a koncepci tréninků, ale i rozhovory s trenéry mládeže.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Porubě najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“