Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

V sobotu 25. 9. 2021 proběhla na našem zimním stadionu již devátá akce Českého hokeje nazvaná Pojď hrát hokej, a to v rámci projektu Týden hokeje. Tato akce probíhá na většině zimních stadionů v ČR a cílem tohoto projektu je přilákat na ledovou plochu co nejvíce dětí, které mají zájem dozvědět se více informací jak, kdy a kde začít hrát hokej a zkusit si první krůčky s hokejkou pod vedením zkušených trenérů.

Banner

Na náš zimní stadion přišlo v tento den v doprovodu svých rodičů 11 nově registrovaných dětí. Po řádné registraci a obdržení hodnotných dárků byli rodiče s dětmi postupně odváděni do vyhřáté kabiny, kde se děti přezuly do bruslí, ustrojily se a vyrazily na led, kde si je postupně přebírali vyškolení trenéři. Pod jejich vedením se děti seznamovaly se základními prvky bruslení doplněnými o dovednostní soutěže. Postupem času přibyly k bruslení základní prvky práce s hokejkou a pukem. Vše bylo důmyslně prokládáno hrami, aby si děti trénink náležitě užily.

Rodiče zamířili do připravené prezentační místnosti. Po krátkém představení klubu a akce Pojď hrát hokej se dozvěděli vše podstatné o začátcích malého hokejisty. Především byl zdůrazněn fakt, že se na samém začátku v žádném případě nejedná o nákladný sport, neboť materiální podporu poskytuje Český hokej a klub, ve kterém nastoupí. Jedním z dalších pozitivních faktorů, proč hrát hokej, je zdokonalení pohybových aktivit a mentální růst dětí, především vypracovaný smysl pro fair play a poznání nového kolektivu kamarádů. Všichni si moc dobře uvědomujeme, že právě ve výchově mládeže tkví úspěch klubu, proto se na tuto činnost u nás klade velký důraz.

Na základě přítomného počtu dětí a spousty dotazů ze strany rodičů hodnotíme tuto akci jako velice vydařenou a těšíme se na nové spoluhráče, kteří jistě již brzy přijdou mezi nás.

Všem velice děkujeme za účast na akci Pojď hrát hokej a zveme zájemce o hokej na trénink každé pondělí od 15:15 do 16:15 hodin, a na školičku bruslení, která je každé úterý od 16:15 do 17:00 hodin, kde se dozvědí další podrobnosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“