Týden hokeje v Lomnici nad Popelkou

Týden hokeje v Lomnici nad Popelkou

V neděli 27. listopadu v 10:00 hodin proběhla na lomnickém zimním stadionu již jedenáctá celorepubliková náborová akce Týden hokeje. Do projektu Pojď hrát hokej se nově registrovalo 19 dětí, což je oproti lednové akci nárůst počtu dětí o téměř dvojnásobek, za což jsme velmi rádi.

Banner

Po registraci, která byla letos poprvé pouze elektronická, následovalo v restauraci zimního stadionu krátké představení hokejového klubu a projektu Pojď hrát hokej. Další kroky malých adeptů ledního hokeje vedly do šatny, kde se děti převlékly a oblékly si dres národního týmu. Zájemcům, kteří neměli vlastní brusle či helmu, bylo toto vybavení zapůjčeno.

Další cesta vedla na ledovou plochu. Zde se dětem věnovali trenéři mládeže v čele s šéftrenérem klubu Petrem Vágenknechtem a nestorem lomnického hokeje a hlavním trenérem náborů Josefem Janů. Všechny děti měly možnost, dle svých schopností, zkusit své první krůčky na ledové ploše, když ti zkušenější a zdatnější si zastříleli na branku, pak projeli obratnostní dráhu a zkoušeli nájezdy na mládežnického brankáře nebo si zahráli spontánní hry. Zároveň probíhaly rozhovory s rodiči o možnostech příchodu na nejbližší tréninky v přípravce. Ty se konají vždy v pondělí a ve čtvrtek od 16:45 hodin. Malí hokejisté klubu sehráli modelový zápas v minihokeji.

Celý dopolední program byl vydařený. Na další setkání s účastníky akce se těšíme na trénincích již v příštím týdnu. Děti odešly domů nejen plné dojmů, ale odnesly si plakát bronzové hokejové reprezentace a praktickou láhev na pití. Úsměvy na rtech těch nejmenších pak byly odměnou pro všechny pořadatele z řad klubu, kteří celou akci připravili. I jim patří obrovské poděkování. Společná fotografie byla tečkou za příjemně stráveným dopolednem. Za krásné fotografie z akce děkujeme panu Lubomíru Fejfarovi.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lomnici nad Popelkou najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“