Týden hokeje v Pelhřimově u Ledních medvědů

Týden hokeje v Pelhřimově u Ledních medvědů

Celá akce měla podobné parametry jako v září. Okolo 16:00 začaly chodit děti s rodiči na zimní stadion. Po příchodu na zimní stadion je čekala prezentace, kde rodiče s pomocí organizačních pracovníků vyplnili přihlášku a dostali dárky pro své ratolesti.

Banner

Poté se o děti starali trenéři a rodiče šli do restaurace, kde jim byl vysvětlen chod klubu a představen projekt Pojď Hrát hokej. Na ledě proběhla ukázka tréninku 1. až 4. třídy, kde rodiče mohli sledovat, jak se pracuje s mladými hokejisty a jaké dovednosti děti získaly.

Led byl rozdělen na 4. části, z čehož jedna byla věnovaná rodičům, kteří chtěli být s dětmi na ledě, jelikož se jednalo o děti, které byly na ledě poprvé. Děti, které už zvládly bruslit bez pomoci hrazdy, byly rozděleny na tři skupiny, kterým se věnovali kvalifikovaní trenéři. Děti si vyzkoušely různé hry, byly spokojené a bavilo je to. Jednalo se o hry na mrazíka, házená, vybíjená, strážce kruhu, hra na veverky a sbíraní oříšků. Na závěr proběhla hra na bomby, což se líbilo všem dětem.

Celá akce probíhala v přátelské atmosféře. Rodiče mohli vidět tréninky malých Medvědů, mohli se přítomných trenérů zeptat, jak se pracuje v kategorii, kterou trénují. Na jednotlivých stanovištích se pak o zájemce starali zkušení trenéři, tak i hráč A týmu Stanislav Kaminski. Na ledě se prohánělo cca 60 dětí, 41 dětí vyplnilo přihlášku a odneslo si domu dárkový reprezentační dres.

Kdo však nestihl tuto akci, nemusí zoufat. Zájemci o hokej totiž mají v Pelhřimově i jiné varianty. Rodiče mohou sehnat kontakty zde na webových stránkách. Najdou tady spojení na trenérku školy bruslení paní Olgu Šebestovou či na trenéra první a druhé třídy Libora Bezděka. Kontakty najdou v sekci „Realizační týmy“. Rodiče mohou kdykoli zavolat, či sem rovnou přijít. Nemusí mít s sebou vůbec nic, protože vše jim bude zapůjčeno. Stačí se jen ozvat a přijít na zimní stadion.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pelhřimově u Ledních medvědů najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“