Týden hokeje v Kroměříži

Týden hokeje v Kroměříži

V sobotu 26. 11. připravil HK Kroměříž malým bruslařům a hokejistům Týden hokeje.

Banner

V sobotu 26. 11. se na zimním stadionu v Kroměříži konal již podesáté Týden hokeje. Projekt Českého hokeje se v Kroměříži stále těší zájmu malých chlapíků a "ledových princezen". Rodiče a prarodiče nemusejí ratolesti nutit, děti jsou zvídavé a chtějí aktivní zábavu, hrát si "v pohybu a s kamarády", jako generace před nimi. Navíc se v někom už klube útlý výhonek zkusit to s hokejem, vždyť je tu tolik jmen, která prckové zaslechli – v televizi, v hale nebo v rodině... Po ruce byl dětem i teď v sobotu někdo z rodiny, aby je pomohl vystrojit na led a poté měl na trenéry HK Kroměříž svoje dotazy. Začátek akce stanovil HK Kroměříž na 8:00. To už byla hokejová drobotina na ledě, kde vyslechla krátké povzbuzení a pokyny Jiřího Osiny, šéftrenéra mládeže. Kluci a dívky, co byli zapsáni do místního klubu, obdrželi drobné dárky, pozornosti.

Ledová plocha je jako tradičně rozdělena do mnoha stanovišť. V rohu jednoho pásma si malí bojovníci zkouší i nájezdy na brankáře. Na ploše vedle se hokejové minihře s chutí a umem oddává naše přípravka, druhá či třetí třída. Zábavné prvky, motivační doušky nabízejí nováčkům nejenom trenéři HK Kroměříž, ale i hokejisté nižších ročníků. Kromě naprostých nováčků přišly na své "mateřské" kluziště také děti ze školky bruslení.

K oblíbeným atrakcím patří sbírání a přenášení puků, jako i podobný cvik s plastovými talířky. Oblíbené je proplétání se sraženými brankami. Pokud dojde při zvedání pomůcek z ledu nebo při průjezdu brankami k pádu těch všetečných nebojsů, berou to s velikým nadhledem, až noblesou. Nezapláčí, nekřičí – pokud to jde jiným dětem, které rejdí po ledě, jsou ti relativně slabší tím víc sami bojovníky!

Na led byly přineseny drobné překážky, jež je třeba překračovat. Procvičují svalovou spolupráci a pozornost. Děti mají vždycky rády hru s malými barevnými míčky, které sbírají z ledu, aby je házely po sobě, do plexi a do hrazení. Opodál jsou nachystány pneumatiky a caparti jejich otvor znovu "krmí" balónky... Chybět nemůže široký pruh ledu pro bruslení. Myslí se i na úplné začátečníky, opravdu ty nezkušené, aby cítili podporu a povzbuzení, aby se jim to klouzavé pod nohama, první rysy nového sportu, neošklivily. Kluci a dívenky dostali šanci být hodinu na bruslích, každému je věnována pozornost, rada či pochvala.

Nejenom na ledové ploše, ale i po skončení akce naslouchají trenéři dotazům rodičů a dětí. HK Kroměříž oceňuje stimul, iniciativu Českého hokeje v náborové práci, v záchytu sportovních srdcí malých a nejmenších. Váží si projektu, kterým se soustavná, laskavá práce v klubu ještě dále rozvine. Důsledně se tady věnujeme školce bruslení, doslova s otevřenou náručí, s mnoha příklady a hrami nabízíme svoji zkušenost, zájem a kamarádství. Naše náborové cesty po školkách a školách bývají až "spanilými", neboť vidíme odezvu, široké oči (před)školáků, z nichž se pak někteří do školky bruslení zapisují.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kroměříži najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “